Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odobrena terapija

Petrač će nakon tri tjedna toplica tražiti uvjetni otpust iz zatvora

zagorec, petrač
Davor Višnjić/PIXSELL
Autori: mb, tok
03.09.2010.
u 20:18

Dok traje fizikalna terapija, bit će smješten u jednokrevetnu sobu. Bit će to sljedeći tjedan, do kad će se organizirati i osiguranje.

Povjerenstvo HZZO-a u Varaždinu jučer je Hrvoju Petraču odobrilo stacionarno trotjedno liječenje u Varaždinskim toplicama. Odluka je donesena na temelju dostavljene medicinske dokumentacije, a Petrač bi s terpijama trebao početi sljedeći tjedan. Iako će na liječenje biti upućen kao zatvorenik, moguće je da mu se za boravaka u toplicama odobri prekid kazne.

Njegov odvjetnik Velimir Došen kaže da o tome treba odlučiti sud u Varaždinu. Bez obzira na ishod molbe, Petrač će, kaže odvjetnik, nakon što “odradi” rehabilitacije tražiti uvjetni otpust. Na to ima zakonsko pravo jer je 1. rujna napunio pet godina zatvorskog staža, odnosno izdržao je više od pola kazne, što je uvjet za traženje otpusta o kojem odlučuje četveročlano povjerenstvo.

Predsjednik povjerenstva koje se sastaje četiri puta godišnje je iz redova sudaca Vrhovnog suda. Pozitivno riješenje molbe za Petrača bi, po dosadašnjoj praksi, moglo značiti osam mjeseci zatvora manje od dosuđenih mu šest godina za otmicu sina Vladimira Zagorca. Odbijanje znači da uvjetni otpust ponovno može tražiti tek za godinu dana.

Ključne riječi

Komentara 15

UT
utatica
21:42 03.09.2010.

Budući će ovaj Mesićev drug uskoro na slobodu, poštenim građanima nije mjesto s njima na istoj strani stoga je najbolje da nas strpaju sve u bajbuk.

JO
joOk3r
23:29 03.09.2010.

Mos mislit kak bi neki drugi zatvorenik dobio toplice!! Dobio u gumenjari tretman palicama po boljim mjestu takozvana masaza pendrekom!! A otmicar petrač Jozo mafijozo dobije 3.tjedna toplica a poslje prijevremeno puštanje na slobodu!! Banana republik

UT
utatica
21:41 03.09.2010.

žuri mu se kandidrati na paralmentarnim izborima ko nezavisni kandidat, od Mesića ima zajamčenu podršku a sve će dogovriti u Baltazaaru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije