Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Petir "piknula" županicu: Krivo je pripremila projekt za obnovu ceste

HSS-ovka Marijana Petir pozvala je sisačko-molavačku županicu M. Lovrić da novac koji troši na reprezentaciju i najskuplji savjet u državi utroši na obnovu županijske ceste 3209.
19. ožujka 2010. u 12:38 6 komentara 2 prikaza
petir
Foto: Arhiva VL

Pred saborskim se zastupnicima danas našao prijedlog prostornog plana Parka prirode Lonjsko polje, područja od 50650 hektara na kojem živi samo 4324 stanovnika. Što je još žalosnije, broj stanovnika se stalno smanjuje i upravo to je razlog, kaže ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić, zbog čega se plan mora što hitnije donijeti.

- Ljudi bi se trebali u budućnosti na tom području baviti gospodarskom djelatnošću, poljoprivredom, tradicionalnim obrtima. Ovim planom obuhvaćena je i gradnja kompletne infrastrukture bez koje nema razvitka. Tako da bi planirana gradnja dionice ceste od Popovače prema Sisku trebala biti brza cesta. U naselju Jasenovac planirano je uređenje međunarodnog graničnog cestovnog prijelaza, a u planu je i trasa koridora željeznice - rekla je Matulović Dropulić.

Predviđena je, dodala je, i telekomunikacijska mreža, vodoopskrba svih naselja i javna odvodnja. I iako su svi klubovi stranaka prihvatili novi plan Parka prirode Lonjsko polje, rasprava u Saboru nije prošla bez uobičajenih trzavica.

Ovog puta "atmosferu je zakuhala" HSS-ovka Marijana Petir izjavivši kako je žalosti što do danas Sisačko-moslavačka županija nije obnovila županijsku cestu 3209 te je pozvala županicu Marinu Lovrić da novac koji troši na reprezentaciju i najskuplji savjet u državi utroši na obnovu ceste.

Na to je reagirao SDP-ovac Davorko Vidović, koji je istaknuo kako je "pomalo zločesti" navod M. Petir nepotreban jer nas neće spasiti nikakav proračun županice Lovrić.

- Cesta nije napravljena zbog nesposobnosti županice Lovrić, jer je krivo pripremila projekt za obnovu te ceste. Novac u Ministarstvu financija bio je osiguran i vi biste kao bivši gradonačelnik to trebali znati. Kao gradonačelnik Siska kojeg je ona smijenila - ponovno se javila Petir.

 

Skupili smo chefove Fuliranja
ADVENTSKA ČAROLIJA
Skupili smo chefove Fuliranja: Ovo su majstori adventskih delicija koji za vas spremaju street food čuda
  • djakputnik:

    Nevjerovatna je tolika količina frustracija u toj maloj repetirki. Očito je opsjednuta gospođom Lovrić, a nije joj niti do koljena.

  • tamo-neka:

    ...i jedna i druga bi se trebale ostaviti politike i otići uzgajati npr. piliće što dalje od siska...

  • -obrisani-:

    Bez namjere da branim ili ne Lovričku, RePetirka, kako je ovdje zovu, je do Boga bolesno ljubomorna i jalna na Lovričku tako da ne propušta niti jednu priliku da se očeše o nju. Takav je trag ostavila i dok je ... prikaži još!je bila dožupanica. Nije radila pod milim Bogom ništa do oblajavala županicu, na svakom mjestu i u svako doba, i izazivala smijeh svih poznavalaca situacije. Mala je inače patološka lažljivica i zgadila se svima u županiji a najlošije stoji u svom rodnom selu Mustafinoj kladi gdje je valjda najbolje poznaju o ćemu svjedoči činjenica da je tamo više njenih rođaka i suseljana glasovalo za Lovričku nego za nju pa ju je i tu Lovrička pobjedila. Od tada njenoj kivnosti i mržnji nema kraja.. Sve u svemu: tuga i jad.