Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uništeni krumpiri
Povratak na članak

Perušić: Najezda miševa jer ptice koje ih love ubija struja?

Naši sugovornici kažu da ne pamte ovakvu najezdu poljskih miševa, a najmanje im je jasno kako ptice ugibaju.

Komentari 6

VS
vspisic1
14:52 06.10.2011.

Bolesnicima koi svaki dan komentiraju o HDZ-u ovo nije važno.Baš me zanima koliko će koštat nagodinu kila krompira a i ostala hrana.

VL
TO
Toni50
17:24 06.10.2011.

Kod nas i struja nije normalna ili žice koje nisu po EU standardima nego ?

VL
Avatar madcap
madcap
18:59 06.10.2011.

Postoje samo dvije mogućnosti da ptica strada na dalekovodu: 1. Da stane nogama za žicu pod naponom a npr. krilom dotakne uzemljenje ili nul-vodič. Dalekovodi, koliko mi je poznato, dizajnirani su tako da se to izbjegne. 2. Napon na žicii na koju stane ptica trebao bi biti izuzetno visok tako da probije elektricitet kroz zrak. Treću mogućnost ne vidim, a ove dvije da su uzrok ne vjerujem. Nadam se da će novine popratiti ovu priču.

VL
AA
aardvark
18:59 06.10.2011.

Kod mene na polju je elektra morala promjeniti stup od struje. Stavili su betonski stup od kojega tri žice idu vodoravno - jedna pokraj druge, a kod starog drvenog stupa su te tri žice bile jedna iznad druge. Vidio sam mrtvog škanjca odmah ispod tog stupa koji je u letu napravio kratki spoj i struja ga je ubila. Kod starijih stupova se to nije događalo, tako da mislim da je u tome problem. Mislim da bi o tome trebalo voditi računa, jer kak mi se čini betonski stupovi imaju te T-nosače za žice što pticama ne odgovara.... No dosta o pticama, ajmo se prepucavat o političarima, Srbima, masonima....:))

VL
DE
denderi
01:39 07.10.2011.

sad je struja kriva ,a to što ljudi trovaju miševe i škanjci pojedu otrovane životinje se prešućuje ...normalno da su leševi škanjaca kod stupova dalekovoda jer tako oni sjede i ugibavaju od otrovanih lovina

VL
VU
vucko
11:14 07.10.2011.

Taj problem se moze rijesiti jednostavno kad se postave misolovke.Tako je dosao jedan u ducan i za probu kupio misolovku. Nakon 7 dana opet navrati u isti ducan i pita ga prodavac dali misolovke pomazu ? Covijek mu odgovori da su odlicne, jer su svi misevi pocrkali od smjeha kad su vidjeli sta vi prodajete pod misolovke !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.