Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pelosi zbog novih dokaza neće pokretati opoziv Trumpa

Iako je Muellerovo izvješće pokazalo da Trump nije bio povezan s Rusima uoči predsjedničkih izbora, on je ipak pokušao utjecati na istragu
22. travnja 2019. u 23:30 4 komentara 670 prikaza
Nancy Pelosi
Foto: Reuters/PIXSELL

Predsjednica Zastupničkog doma u američkom Kongresu, demokratkinja Nancy Pelosi, umanjila je u ponedjeljak nade zastupnika sklonih proceduri opoziva Donalda Trumpa nakon objave zaključaka posebnog istražitelja Roberta Muellera.

Donald Trump Tresla se brda... U Bijeloj kući je ludnica – caruju laži, kaos, intrige, prijevare i ispadi gnjeva

Nakon 22 mjeseca istrage, Mueller je u svom izvješću objavljenom u četvrtak zaključio da nije bilo dosluha Trumpove ekipe s Moskvom tijekom američkih predsjedničkih izbora 2016. godine.

Iako se Trump proglasio potpuno nedužnim, ti zaključci ga nisu oslobodili sumnji za opstrukciju pravosuđa.

Mueller je tako pokazao da je Donald Trump pokušao potkopati njegovu istragu kada ga je želio smijeniti.

Juncker i Trump bitka Washington-Bruxelles Carinski rat: Prijete poskupljenja i devalvacije valuta

Od tada traju rasprave među demokratima koji se pitaju opravdavaju li ti zaključci pokretanje procedure opoziva republikanskog predsjednika. Lijevo krilo i kandidatkinja za predsjedničke izbore Elizabeth Warren drži da je to slučaj. 

Kako bi to raspravili Pelosi je trebala organizirati telefonsku konferenciju s izaslanicima Zastupničkog doma gdje imaju većinu. Taj dom bi bio zadužen glasati o optužnici u sklopu procedure opoziva i nakon toga Senat gdje republikanci imaju većinu.

Predsjednica Zastupničkog doma je upozorila na "beskrupulozno" predsjednikovo ponašanje u pismu upućenom demokratskim zastupnicima.

Trump Putin Muellerovo izvješće Kremlj likuje zbog raspleta u Americi: Nema dokaza

"Iako su naša stajališta različita u vezi potrebe istrage zaključaka Muellerovog izvješća ili izravnog opoziva, svi se slažemo da bismo morali krenuti naprijed i otkriti istinu", precizirala je.

Ona je zaključila da "oni moraju pokazati Amerikancima da djeluju bez strasti i predrasuda, strogo se oslanjajući na činjenice".

Demokratski čelnici strahuju da bi mogli zamagliti svoju izbornu poruku prije predsjedničkih i parlamentarnih izbora 2020. eksplozivnom procedurom opoziva koja bi propala u republikanskom Senatu.

Teroristički napad na Šri Lanci

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • Turpin17:

    Zasto pisete o stvarima o kojima tako malo znate i razumijete. Kad bi Pelosi i njeni Demokrati mpgli opozvati Trumpa, onli bi to uradili jos nocas. Ne bi cekali ni da svane. O cemu se govori je; - da be ... prikaži još! Demokrati koji imaju vecinu u kongresu, mpgli izglasati Trumpov opziv. Problem je ut tome sto taj opoziv nema nikakve sanse biti podrzan od 2/3 Senata. Znaci da bi tada Pelosi i njeni Demokrati samo pokazali koliko su glupi i koliko su protiv legitimno izabranog Predjednika, sto be im se osvetilo na sliedecim predsjednickim isborima 2020.

  • Turpin17:

    ".. Novih dokaza..." Molimo vas proslijedite vase dokaze Muellerovoj ekipi od oko 25 agenta , koji su proveli skoro dvije godine i potrosili preko $25 milijuna US dollara pa nisu uspjely pronaci nikakvih dokaza. VL, je stvarno postao odani sluga ... prikaži još!luga globalnih 'Fake News' medija.

  • barbaizamerike:

    Mozete Vi pisati sta got hocete ali ja vidim da radi dobro svojoj zemlji