Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstojnik DUUDI-ja

Pejnović o izvješću revizije: Svoj posao radimo u skladu sa zakonom

Mladen Pejnović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
01.12.2015.
u 16:32

U ranijim razdobljima raznih nezakonitosti je bilo puno, poznati su postupci državnog odvjetništva ili sudova, od Fimi Medije, Spicea, Podravke, Hrvatske poštanske banke, Planinske, bojenja tunela pa sve do uzimanja novca za popijenu kavu, kaže Pejnović

Predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović osvrnuo se na nepovoljno mišljenje izvješća revizije o poslovanju DUUDI-ja za 2014. godinu.

– Sredinom veljače 2014. godine Vlada RH donijela je odluku da DUUDI preuzme bilance od svojih prethodnika. To je tijekom te godine i učinjeno sa stanjem u evidencijama kakve su već zatečene, te je za nas bilanca 2014. formirana kao početna situacija na kojoj treba u sljedećim godinama puno raditi.
Mi smo odmah dobili reviziju po toj početnoj, za nas nultoj godini. Deset inspektora revidiralo je naše poslovanje šest mjeseci. Revizija je u svojem mišljenju izrekla, navodimo citat „revizijom su utvrđene sljedeće nepravilnosti i propusti. Mi smo na te nepravilnosti i propuste ukazivali cijelo vrijeme, a posebno u Saboru pri diskusiji i donošenju Strategije upravljanja i raspolaganja državnom imovinom do 2017. I već tada je bilo jasno kakvo nasljeđe dobivamo. Revizija je uputila svoje mišljenje Saboru, gdje će biti sukladno zakonu i raspravljeno. Nastojimo većinu ukazanih nepravilnosti i propusta ispraviti do te rasprave.
Neki portali i pojedinci uporno i zlonamjerno pokušavaju ukazane propuste i nepravilnosti prikazati kao nezakonitosti, što revizija ni u jednom segmentu nije ni spomenula. U ranijim razdobljima raznih nezakonitosti je bilo puno, poznati su postupci državnog odvjetništva ili sudova, od Fimi Medije, Spicea, Podravke, Hrvatske poštanske banke, Planinske, bojenja tunela pa sve do uzimanja novca za popijenu kavu. Toga kod nas nema i svoj posao radimo u skladu sa zakonom – istaknuo je Pejnović.

>> Grabar-Kitarović zabrinuta nalazom Državne revizije

Komentara 17

Avatar juricamesko
juricamesko
16:52 01.12.2015.

Pejnoviću državna revizija nabrojila vam je nešto više od 16 milijardi nezakonitosti i nepravilnosti.u svom odgovoru državnoj reviziji niste podnijeli niti jedan,jedini dokument kojim bi potkrijepili svoje tvrdnje da ste radili ispravno.sada su ti krivi neki portali i mediji.naravno ti si u partiji naučio da se tebe ne pita za tvoje poslovno ponašanje,a u KOS-u i UDBI naučio si da se tebe ne pita već da ti postavljaš pitanja samo si smetnuo s uma da su ta vremena prošla.bojim se da su sve te Fimi Medije,Spice Podravke i ostalo što si nabrojio sitniš u odnosu na ono što 4 godine partija radi.pa kad već uspoređuješ bolo bi dobro da USKOK postupi i prema vama kao i u tim nabrojenim slučajevima.

DU
Deleted user
17:45 01.12.2015.

isto ka šta ste potpisali smaknuće đurekovića,sve po ps-u partije.reci narodu da si bija prisutan u kockoci kad se to rješavalo.ti ka udba-š par ekselans oša si u rusiju po ćijem diktatu.e pejnoviću sve se zna

ST
stric5
17:23 01.12.2015.

...pejnoviću......16 milijardi je isparilo .....apsolutno nikog ne zanimaju tvoje floskule......pričaj o tome kako je 16 milijardi isparilo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije