Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oduzeli joj dijete

Pazila sam sina kao na oči svoje i samo želim da mi je bliže

prosvjedi
Goran Ferberžar/PIXELL
09.03.2010.
u 15:45

Centar za socijalnu skrb kriva je adresa za prosvjed jer mi dajemo prijedlog, a sud donosi odluku, kaže ravnateljica centra Gordana Trifunović.

Vinkovčanka Jadranka Poljak prosvjedovala je cijeli dan na minus pet ispred zgrade vinkovačkog Centra za socijalnu skrb jer joj je, kako tvrdi, socijalna služba oduzela devetogodišnjeg sina i krajem listopada prošle godine smjestila ga u Dječji dom u Slavonskom Brodu. Pred Centar je nakon nekog vremena došla i ekipa Hitne pomoći, ali je Jadranka Poljak odbila pomoć i otišla svome liječniku gdje ju je odvezao policajac.

Ona je ogorčena - ne toliko zbog oduzimanja djeteta, koliko zbog toga što je smješten u Slavonski Brod, a ne u Osijek gdje je u jednom domu Jadrankina kći.

- Pazila sam na njega kao na oči svoje i želim da mi bude bliže. Znam da sam osiromašila jer sam izgubila posao i ne mogu pružiti djeci sve ono što im treba, ali voljela bih da ih mogu što češće posjećivati. Već sam četiri godine bez posla, a radila sam u Vinki, na Borincima... Gdje god je bilo posla - kaže Jadranka Poljak, dodajući kako ima petero djece, a najmlađi su u domu.

I djelatnici Centra za socijalnu skrb savjetovali su joj da se skoni s hladnoće jer joj oni ne mogu pomoći. Ravnateljica centra Gordana Trifunović kaže da je dijete oduzeto prema presudi Općinskog suda jer je bilo zapušteno i nije imalo odgovarajuću roditeljsku skrb.

- Centar radi za dobrobit djece i mislimo da dječak u domu ima mnogo bolje uvjete nego kod majke. Dobivamo informacije da se dijete jako dobro uklopilo u tu sredinu i dobro funkcionira. Protiv majke se vodi sudski postupak zbog zanemarivanja djece u odgoju, na što se ona žalila, ali postupak još nije okončan - kaže Gordana Trifunović, dodajući kako centar daje prijedlog, a sud donosi odluku pa stoga misli kako njihova zgrada nije pravo mjesto gdje valja prosvjedovati. Na sudu su potvrdili da je postupak u tijeku i zato ne mogu ništa govoriti o predmetu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije