Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veće mirovine

Pavić obećao riješiti problem umirovljenika koji zbog povećanja moraju plaćati dopunsko osiguranje

Marko Pavić
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
06.09.2018.
u 10:46

Ministar je uoči Vladine sjednice rekao novinarima da su mirovine usklađene za rekordnih 2,7 posto, te će rasti u prosjeku za 63 kune

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić najavio je u četvrtak da će se konzultirati s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem kako bi riješili problem dijela umirovljenika kojima su zbog porasta mirovina za 63 kune mirovine prešle granicu od 2000 kuna, pa će morati plaćati dopunsko zdravstveno osiguranje.

Ministar je uoči Vladine sjednice rekao novinarima da su mirovine usklađene za rekordnih 2,7 posto, te će rasti u prosjeku za 63 kune.

"Nije u mom resoru dopunsko zdravstveno osiguranje, tek sam danas za to saznao. Sjest ćemo s resornim ministrima, razgovarati i naći rješenje", kazao je Pavić.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje izvijestio je u srijedu da će u ponedjeljak početi isplata mirovina uvećanih za 2,7 posto. Isplata će, uz povećanje za kolovoz, uključiti i razliku za srpanj nastalu povećanjem aktualne vrijednosti mirovine od 1. srpnja za 2,7 posto.

Komentara 6

RU
rus4
10:58 06.09.2018.

2,7% povećanje ?Bitno da ti izgledaš ko pajcek !Sve si deblji deblji-ne primjetim da su jadni umirovljenici debeli...Koji jad od države !

KU
kupatilo
12:26 06.09.2018.

Milanovic prije pet godina skino 5% a vi sad vracate 2.7 posto.To nije nikakvo povecanje.Ono mora biti barem 10 posto a itoje nedovoljno.

RI
rightside
14:21 06.09.2018.

"lepi" opet daje "svu brigu" za umirovljenike,,))))) a kad smo vec kod povecanja mirovina "za velikih" 60-ak kuna, podsjetio bih anemicnog da je za svoj stalez bio sire ruke,, naime "njegovi" kad su dobili povecanja place, najmanje je iznosilo vise nego sta pola umirovljenika dobije za mjesec dana, toliko o postenju druga anemicnog,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije