Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Miljavac otkrio zašto nisu organizirali komemoraciju za Stipetića

Miljavac je rekao da su sa Stipetićem bili u korektnim odnosima te da mu odaju svu počast
16. ožujka 2018. u 08:48 177 komentara 97347 prikaza
Pavao Miljavac
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, umirovljeni general i bivši ministar obrane Pavao Miljavac otkrio je zašto nisu organizirali svečanu komemoraciju za nedavno preminulog generala Petra Stipetića, kao što je Zbor to učinio za generala Slobodana Praljka.

Petar Stipetić U 81. godini Preminuo general Petar Stipetić

– Ministarstvo obrane preuzelo je kompletnu organizaciju oko komemoracije i sprovoda stožernog generala Stipetića. Mi ćemo se, kao Hrvatski generalski zbor, uključiti na posljednjem ispraćaju s dvije počasne straže u kojoj će biti 12 generala te ćemo biti nazočni i na komemoraciji – rekao je Miljavac za Direktno.hr.

Dodao je da Stipetić nije bio njihov član jer je smatrao da bi trebali egzistirati u sklopu MORH-a, s čime se Miljavac slaže, ali kaže da to nije moguće prema postojećem zakonu. Rekao je i da su sa Stipetićem bili u korektnim odnosima te da mu odaju svu počast.

– Uostalom, ne bi bilo prikladno da paralelno organiziramo komemoraciju kada to već službeno radi Ministarstvo obrane – napomenuo je.

Pavao Miljavac
1 / 18
Petar Stipetić
Trenutak za pamćenje: 7. kolovoza zapovjednik korpusa vojske pobunjenih Srba Čedo Bulat odlučio se predati, ali samo Stipetiću, kojeg je poštovao kao ratnika i koji mu je do početka rata bio zapovjednik u JNA Odlazak generala Kako se 5000 vojnika RSK predalo Stipetiću: 'Stao Čedo 50 metara od mene, stao i ja...' Predrag Matić Reakcije Matić: Stipetić je bio za koplje iznad svih. Krstičević: Veliki čovjek i general Predrag Matić odao je počast preminulom generalu Petru Stipetiću Matić u Saboru: General Stipetić dao je više Hrvatskoj nego Hrvatska njemu
Goran Ivanišević
ĐOKOVIĆEV TRENER
Goran Ivanišević: Uništio mi je život, zbog njega nisam mogao spavati
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • Deleted user:

    Stipetić, Lovrić, Repinc snose odgovornost za umirovljenje oko 15 000 profesionalnih vojnika u punoj snazi mahom 30 godišnjaka, bilo je cesta ili mirovina, zato danas i imamo 43 000 vojnih umirovljenika

  • lovroufc:

    Ovi dežurni sdp gubitnici komentatorski veličaju Stipetića tako da one koji su im trn u oku etiketiraju, pa je tako Stipetić za sdp trolove koji su uglavnom manjinci, Hrvat, a ne Rvat. Rvati su za sdp trolove Kata Šoljić iziz ... prikaži još!z BiH koja je četiri sina dala za Hrvatsku, Blago Zadru i svi koji imaju BiH korijene, a trn u oku su im jer su ginuli za Hrvatsku i pod Stipetićevim zapovjedništvom, lako je biti general kada imaš vojsku koja je spremna ginuti kao Hrvati BiH porijekla za Hrvatsku. Prema podacima Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, u postrojbama HVO-a i HOS-a poginulo je 7.000 Hrvata iz BiH , a u Hrvatskoj vojsci (HV) oko 3.000 Hrvata iz BiH. Najpoznatiji među njima je vukovarski general Blago Zadro. U Hrvatskoj je tijekom Domovinskoga rata smrtno stradalo najmanje 12.213 hrvatskih branitelja i civila, a u ratu od 1991. do 1995. na cijelom prostoru bivše Jugoslavije ukupno je poginulo 12.637 Hrvata iz Bosne i Hercegovine, od toga njih 5,500 u Hrvatskoj, ali to su samo oni rođeni u BiH, npr. poginuli sin Blage Zadre Robert Zadro se ne računa pod poginule Hrvate iz BiH, ali je jasno da je Hrvat BiH porijekla kao i četiri sina Kate Šoljić ili Andrija Marić, Andrija Andabak itd. Kada bi se i oni računali, onda se brojka penje na 8 tisuća Hrvata bih porijekla koji su poginuli za Hrvatsku. Eto SDP trolovi, sad znate tko je ginuo za Hrvatsku da vi možete svoje trolovske komentare pisati.

  • balance:

    Kmeri se raspisali!!!