Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istrčao iz dvorišta

Strašan slučaj u Istri: Vlasnik čekićem ubio psa koji je napao ženu i usmrtio njenog ljubimca

pas na lancu
Pixabay
23.03.2023.
u 11:41

Policija će o događaju obavijestiti i nadležnu veterinarsku inspekciju. Protiv 46-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku zbog usmrćivanja psa, a slijedi mu i novčana kazna zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira

Kako je izvijestila istarska policija jučer oko 8.30 sati u Svetom Petru u Šumi, dok je 60-godišnjakinja šetala svog psa na povodcu, iz dvorišta je istrčao pas koji je napao njenog psa. Žena ih je pokušala razdvojiti, no pas koji je istrčao iz dvorišta ugrizao ju je za ruku te je ona pala na tlo.

Tijekom pokušaja razdvajanja pasa, 46-godišnji vlasnik udario je svog psa čekićem po glavi te ga je na taj način usmrtio. Od posljedica napada, na mjestu događaja uginuo je i pas 60-godišnjakinje, a ona je lakše ozlijeđena. Policija će o događaju obavijestiti i nadležnu veterinarsku inspekciju. Protiv 46-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku zbog usmrćivanja psa, a slijedi mu i novčana kazna zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno držanja životinje bez nadzora. 

Video: Niču proljetnice, znate li što ne smijete raditi s njima? Kazne se penju i do 26.500 eura

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar mustafa2
mustafa2
12:12 23.03.2023.

trebao je dozvoliti psu da usmrti i tu zenu ili ???

DI
dino85
12:01 23.03.2023.

Ma super riješenje, sad nam države neodgaja samo djecu već i pse, blago si ga nama. Šta je trebao vlasnik da dozvoli da i gospodju rastrga.

HR
hrza
12:17 23.03.2023.

Potpuno normalna reakcija. Sve drugo bi bilo nenormalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije