Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Paradoks - Zagovornik nepravednog zakona treba pisati novi

02.02.2018.
u 00:08

Ministar je neku večer kazao da je njegov zakon “najbolji na svijetu”, pa je pitanje je li on najbolja osoba za njegove promjene.

Na sve dosadašnje pokušaje da se troškovi ovrhe svedu u prihvatljive okvire i da postupak donese razuman balans u odnosima dužnika i vjerovnika, premijer Andrej Plenković i ministar pravosuđa odgovorili su tvrdnjom da će pripremiti novi zakon koji će sve probleme “adresirati na socijalno osjetljiv način”.

No, Plenkovićev ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković politički je, a profesor Pravnog fakulteta Mihajlo Dika, stručni otac Ovršnog zakona.

Nerazumljiv i stručnjacima

Ministar je neku večer kazao da je njegov zakon “najbolji na svijetu”, pa je pitanje je li on najbolja osoba za njegove promjene. I doista, zakon i jeste dobar gleda li se pozicija vjerovnika.

Mnogima smeta njegova česta izmjena – u pet godina mijenjan je pet puta – pa se u njemu ne snalaze ni stručnjaci. Profesor Pravnog fakulteta Nikola Mijatović kaže da je sustav ovrha kompliciran te se i kvalificiran ovršenik mora dobro pomučiti da se izbori za svoje pravo.     

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Dossier Jasenovac: Što djeca uče u školama

>>Vlast u Vojvodini želi da se Bunjevci više ne izjašnjavaju kao Hrvati

>>Nakon Imoćana i Siščana besplatnu autocestu traže i Zagorci

>>Pašalić, Mlinar i Lučić u Austriji oslobođeni optužbi za pronevjeru 14 milijuna eura

>>Izbor sportske redakcije Večernjeg lista: Deset najboljih svjetskih sportaša svih vremena

>>Dar album za sličice - SP u Rusiji 2018.

Ključne riječi

Komentara 7

BS
@bserver
23:48 01.02.2018.

Dražen i Mihajlo! Istinske legende za zatiranje hrvatskog bića! Bravo Vlada, bravo Sabor!

Avatar pendreck
pendreck
22:59 01.02.2018.

pa samo treba prevesti zakon s slovenskog na hrvatski jezik.... mozda 1 dan posla.

NI
Ninica
06:34 02.02.2018.

Gledala sam emisiju u kojoj ministar bez imalo empatije brani nepravilnosti i zloupotrebe ovog zakona. Primjer je dostava ovrha ovršeniku. Kaže imaju obvezu tri puta pokušati dostaviti ili stavljaju na oglasnu ploču suda 8 dana. Postoji li ikakva odgovornost za bilježnike, odvjetnike, sud ukoliko to ne učine? Postoji li općenito bilo kakva odgovornost za njih ili oni imaju samo prava?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije