Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči posjeta sarajevu

Pogledajte što je papa Franjo poručio vjernicima u BiH

papa
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
01.06.2015.
u 17:18

Želio bih svakoj osobi, svakoj porodici, svakoj zajednici navijestiti Božje milosrđe, nježnost i ljubav, poručio je papa Franjo uoči dolaska u Sarajevo

Papa Franjo danas se videoporukom obratio građanima i vjernicima u Bosni i Hercegovini. Poručio je da ga samo nekoliko dana dijeli od dolaska u Sarajevo te kako mu ta misao ulijeva radost, piše portal Klix.

- Dolazim među vas da uz Božju pomoć vjernike Katolike utvrdim u vjeri, da iskažem ekumenskom i međureligijskom dijalogu te iznad svega da ohrabrim za miran suživot u vašoj zemlji. Pozivam vas da se pridružite. Pozivam vas da mi se pridružite u molitvi da ovo apostolsko putovanje donese plodove kojima se nadamo za kršćansku zajednicu i cijelo društvo - poručio je papa Franjo i dodao da je ''Mir vama'' moto njegova pohoda.

- To su riječi kojima je uskrsli Isus pozdravio svoje učenike u dvorani posljednje večere, kada se ukazao na Uskrs navečer. Upravo On, naš Gospodin i naša nada dariva nam svoj mir da ga primimo u svoje srce i širimo s radošću i ljubavlju. Spremam se doći među vas kao brat i glasnik mira, kako bih svima izrazio - naglašavam svima - svoje poštovanje i svoje prijateljstvo. Želio bih svakoj osobi, svakoj porodici, svakoj zajednici navijestiti Božje milosrđe, nježnost i ljubav. Draga braćo u BiH, svima vam donosim svoju ljubav i snažnu duhovnu blizinu. Vas katolike ohrabrujem da budete uz vaše sugrađane kao svjedoci i Božje ljubavi, pridonoseći izgradnji društva koje kroči prema miru, u suživotu i međusobnoj suradnji. Čeznući da vas susretnem, zazivam na Sarajevo i na cijelu Zemlju blagoslov Gospodina i majčinsku zaštitu Djevice Marije. Hvala i do skorog susreta - kazao je papa iz Rima.

 Tajnica državnog Organizacijskog odbora za doček pape Franje u Sarajevu Tonka Krešić pojasnila je da će Papa obići sedam lokacija te kako će se sastati sa svim članovima Predsjedništva BiH i diplomatima u zemlji.

>>Predsjednica Papi poklonila hrvatski dres i pozvala ga u Hrvatsku

>>Papa Franjo proglasio sveticama dvije palestinske časne sestre

Komentara 2

Avatar kliker
kliker
19:31 01.06.2015.

papice da li znaš kako je nastala pesma đurđevdan.

MI
miki45
19:29 01.06.2015.

TRebao reci braco katolici ne kradite svoju bracu katolike iz hrvatske ne otimajte njihov kruh novac firme ne odnosite iz hrvtske ne dolazite sa pancirkama u crkvu ne pljackajte sve do koga stignete jer cete biti protjerani iz bosne a i hrvati vas vec sve manje cijene jer lopovluk kriminal nije nasi hrvatskih gradzana prioritet kao kod vas-dojdesa ----

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije