Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijavilo ga Pametno

Pernar došao u DORH: Nisam nadriliječnik, nikoga nisam liječio

Ivan Pernar
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/2
10.01.2019.
u 11:19

Predlaže se Državnom odvjetništvu da poduzme sve zakonom predviđene radnje kako bi se pokrenuo kazneni postupak protiv Ivana Pernara budući da je činio kaznena djela nadriliječništva iz čl. 184. Kaznenog zakona, priopćili su iz stranke Pametno

Miroslav Harjaček, voditelj Foruma zdravstva stranke Pametno, podnio je DORH-u kaznenu prijavu protiv saborskog zastupnika Ivana Pernara 'jer se u više navrata bavio nadriliječništvom, čime je u opasnost doveo zdravlje i živote građana Republike Hrvatske', prenosi N1.

Predlaže se Državnom odvjetništvu da poduzme sve zakonom predviđene radnje kako bi se pokrenuo kazneni postupak protiv Ivana Pernara budući da je činio kaznena djela nadriliječništva iz čl. 184. Kaznenog zakona, priopćili su iz stranke Pametno.

Ivan Pernar izjavio je na konferenciji za novinare ispred DORH-a da će dati iskaz i da se sam ondje javlja. Rekao je da se ne boji i da mu je savjest mirna. Nisam nadriliječnik, kao što neki tvrde, dodaje, javlja HRT.

- Nikome nisam propisivao terapiju, niti ikoga liječio - izjavio je Pernar.

- Postoji razlika u pravu, ako kažem da šetnja šumom liječi depresiju, to nije nadriliječništvo. Kada bih išao liječiti nekoga, voditi ture depresivnih ljudi po šumi, to je onda nadriliječništvo - također je rekao.


 

- Jedna stvar je ako ja to kažem, a druga ako krenem liječniti nekoga. Ja sebe posprdno nazivam doktorom, i mene mediji tako nazivaju. Zna se dobro da ja nisam doktor. Ja sam često govorio da sam medicinska sestra. Svoga obrazovanja se ne sramim - kazao je Pernar.

Na prijavu je Pernar jučer reagirao objavom na Facebooku.

"Budući da je protiv mene podnijeta kaznena prijava za nadriliječništvo, kao svaki savjestan građanin sutra u 11 sati otići ću u DORH (Gajeva 30 a) dati iskaz i tom prilikom dati izjavu za sve medije, moći će me pitati što god žele o ljekovitosti vitamina C i optužbama protiv mene. Pozivam i sve fanove koji iz prve ruke žele čuti informacije o tom "čudesnom lijeku" da se odazovu i uveličaju susret s predstavnicima medija i istražiteljima. Pritom ću i besplatno dijeliti pakiranja vitamina C od 100g! Dođite!", napisao je na Facebooku.

Foto: Screenshot Facebook

Ključne riječi

Komentara 71

HR
Hrabraja
09:03 10.01.2019.

Jadna smo mi drzava kad osoba kojoj je mjesto u nekakvom posebnom reality show u dobiva ovakvu pozornost, a jos je saborski zastupnik. jaooooii

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
09:18 10.01.2019.

Nije bolest sve sto boli. Jadni su oni koji glasuju za njega.

SX
sudbina x
10:10 10.01.2019.

Ovaj je definitivno bolestan...treba ga poslati u specijalnu ustanovu gdje ne liječe vitaminom c već psihodelicima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije