Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema ulaska
Povratak na članak

Ovo su svi granični sporovi na Balkanu. EU upozorava da se moraju riješiti

Srbija i Hrvatska pokušavaju od 2003. postići dogovor o dijelu granice kod Dunava, nedaleko od Bačke Palanke

Komentari 104

DI
Direkt
10:47 25.02.2018.

Samo je zaboravio Sl i Hr. Kao da je to rješeno.

VL
Avatar HajdukLika
HajdukLika
09:30 25.02.2018.

Bože moj, kojih problema! Na ovim prostorima, bio čovjek ili država, nitko ne odstupa od svog stajališta. Kompromisna rješenja smatraju se porazom. Neka svatko odstupi malo od svoje pozicije i eto rješenja. Jednom zauvijek.

VL
FA
fantom46
09:28 25.02.2018.

Zašto je ratificiran sporazum u slovenskom parlamentu i bosanskom parlamentu a u saboru nije?......Zato jer Hrvatska ne daje nikomu ni milimetar svoje zemlje, ni kap svoga mora, jer se kaže, kak se mi odlučimo tak je.

VL
DU
Deleted user
10:57 25.02.2018.

EU je tu dok ima onih koji plaćaju. VB brexitira pa je u kasi već 14milijardi manje. Poljska i Mađarska najviše zabrinuti jer i najviše kasiraju. Te dvije zemlje si np. ne mogu zamisliti da se od njih očekuje da počnu davati a ne samo primati. Ali za te zemlje je očigledno razumljivo da je EU tu samo dok primaju... Poslije Brexita će doći sigurno nova pravila. A time i kraj nekoj uniji koja je spora. EU dvije brzine je jako aktualno. Onome tko je u sporoj grupi a tu spadamo i mi, bilo bi bolje da nismo u EU. To vam je kao na treningu vaterpola kod zagrijavanja, oni najbrži naprave pauzu dok spori doplivaju, kad ih ovi sustignu ide se dalje. za spore nema pauze.

VL
TO
Toni70
11:04 25.02.2018.

Ovo su svi granični sporovi na Balkanu. EU upozorava da se moraju riješiti. Na što se svodi prića. Moramo poštivati zakon i Slovencima dati njima dosuđeni dio kroz arbitražu inače oni samo to tražu ....

VL
TI
Tixon
12:28 25.02.2018.

Prvi sukob na Balkanu biće kada Crnogorci vojskom vrate Prevlaku , koja je i trebala njima da pripadne , da je pravde i poštenja , još u Titovo vreme .

VL
RV
rvati
11:51 25.02.2018.

Kakva izjava,kakva naliza.Niko Hrvatskoj neće biti talac.Hrvatska će sama sebi biti talac.Hrvatska je sama sebi vezala j...u mornarski čvor odavno su porilično natečena,plava,počeka da se smežuravaju,suše.Zamislite Hrvatsku u kojoj je poziciji u EU?Koliko se ona pita,koliko j evojno,politički ,ekonomski uticajna.Ako ikome u interesu da navedene zemlje udju u EU čaki i više nego samim zemljama koje su navedene onda je to Hrvatskoj.Pa ta zemlja je pukla onog dana kada je ušla u EU po svim šavovima.Pročitajte malo stavove,analize uticajnih evropskih zemalja o Hrvatskoj.Pa Hrvatska je veća greška od Bugarske i Rumunije.To je najpromašaj EU.Ništa nemmprotiv Hrvatske zaista ali jednostavno oni su skrenuli s puta onog o kome obalavi nesretna EU da je i sama sebi postala dosadna.Navedne zemlja nikada neće biti punopravni član EU jer EU ne trebaju takve zemlje.Zemlje kandidati rade sve i ne žele život takav kakav vodi EU.Prema tome Hrvatska džabe vežba treniranje mornarskog čvora.Ostala je većsama.Trinesto prase.

VL
Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
18:07 25.02.2018.

Primit ce EU I Srbiju I BiH a da se ti problemi ne rjese. Onda ce se EU podjeliti na regije. Balkanska regija ce dobiti kraljicu Balkana I ona ce predstavljati interese svih nas Balkanaca .😂

VL
Avatar sabdoujac
sabdoujac
14:15 25.02.2018.

Nece Hrvatka , .........dobit Eure iz bilo kakvih fondova, .......nece u u Schengen, .....OECD,.......... i niti ikada preuzeti Euro dok ne riješi granicno pitane sa ostalim susjedima .......

VL
NO
nogogaz
09:25 25.02.2018.

Ali tesko cemo rijesit i mali i veli skolj sa klekom, koje je tudjmanova vlada potpisom potvrdila da se radi o bosanskom teritoriju. Vise sansi imamo sa srbijom i granicom na dunavu, mozda cak dobijemo neku parcelu sa druge strane...ali ne i apatin. Nadajmo se da srbski parlament nece ponistit pravne odluke kako smo je pokusavali mi. A iskreno neznam kakva je pravna situacija ss crnom gorom. Ali zaboravljamo, da junker nevno mijenja ljubavnike svoje stavove i da mu istece mandat prije sto ce bit rijesavanje granica u pitanju. A zaboravljamo, kako su dve vece eu drzave odlucene da srbija ude u EU i da ce se vrsit velik pritisak na hrvatdku koja nece rijesit nijedne granice a ne postujemo ni prava.

VL
DE
desperadikus
14:09 25.02.2018.

U tom blatu i mulju ima sigurno plina i nafte zato niko ne popusta

VL
Avatar maxist
maxist
13:33 25.02.2018.

a svi bi teritorija koliko im oko segne daleko u Hrvatski teritorij.......i nitko nije iznimka .....da ne spominjemo i talijanske pretenzije na "otvoreno more" koje bi po njima segnulo na kilometar od Splita........no to mediji prešučuju

VL
RI
rightside
16:47 25.02.2018.

drugovi novinari, sad ce vam gazda sigurno povisit "platu" jer ste na fin nacin htjeli objasnit kako vi vidite hrvate i hrvatsku,,no ni prvi ni zadnji sta se trude pljuvat po hrvatskoj,,a sta ne idete preko, kad vam tu nije dobro?? fino je dobivat redovno kune u dzep,ha?

VL
NO
nogogaz
09:16 25.02.2018.

Granicno pitanje sa slovenijom je pravno rijeseno. Problem je samo u dijelu politike koja ne priznaje međunarodno pravo ili hoce bit diplomatskim putem pregazit pravo. Eto, slovenija ce ovih dana informirat EU komisiju o pravom putu kojim ce se potvrdit, da je prabo iznad politike. EU komisija bi tribala na te info odgovorit ako hoće a najkasnije u roku 3mjeseca. Bilo kakva ce bit reakcija Junkera koji ljubi plenkija, slovenija ide na sud...koji ce presudit pravnim putem u korist slovenije. Normalno da cemo opet trazit krivca.... a slovenija moze i drugim putem. Samo su cekali i trazili od nas da pisem kazne i jurimo slo ribare po piranskom zaljevu. Sad nas mogu prijavit i na EU " ministarstvu" za ribolov...sto znaci da ostajemo bez pola novca kojeg smo dobili za ribolov u iznosu 250 mio eura....i ni to nije kraj... Tako da ce nas skupo kostat balkanska politika koja tvrdi da je iznad EU i međunarodnig prava a iznad koje je samo bog. Opametimo se. Bolje milom nego pravnom i financijskom silom.

VL
Avatar Aristarhh
Aristarhh
10:48 25.02.2018.

Slovenija je izvor problema. Izbrisani, ljubljanska banka govore o njihovom shvaćanju prava. Kad bi ih Hrvatska kopirala a neće nastala bi ludnica zbog toga.

VL
IL
ilijan1a
10:10 25.02.2018.

Hrvatska je do Zemuna gdje Zemun ulazi u sastav Hrvatske, Hrvatska je do Drine tako da tu nema nikaovog spora, Hrvatski su Boka i Kotor i Budva tako da ni ti nema spora Slovenci su isto Hrvati tako da nii tu nema problema. Samo treba pogledati povijesne granice i svima će biti sve jasno. Hrvatska ni pedalj svoje zemlje, mora, rijeke ne smije dati ni jenom susjedu.

VL
Avatar sindarela
sindarela
11:19 25.02.2018.

Balkanska posla

VL
GE
Germanicus
10:55 25.02.2018.

Falus Bonus....mi normalni shvacamo tvoju poruku samo budi ljubazan pa nacrtaj to ,,nogogazu,, jer je taj plitke inteligencije!Majmun ne shvaca da Arbitraza bazira na cinjenici da ona stupa na snagu tek ako je prihvate obe strane!

VL
Avatar navijač
navijač
09:55 25.02.2018.

Hrvatskoj su i previše oteli poslije 2.svjetskog rata, sve te republike, zašto bi mi nekom davali izlaz na more , plodnu zemlju zaljeve,otočiće i slično? To je naše!

VL
FN
Fr@njo
10:01 25.02.2018.

Krivi navod.Granicnog spora izmedju RH i Slo,. nije bilo, znalo se sve, vec ,bilo je pokvareno bezobrazne ucjene nama susjedne i tkz. prijateljske zemlje prilikom pistupnih pregovora za clanstvo u EU.Treba ovo bolesno mrcvaenje i daljnje prijetnje nazvati pravim imenom.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.