Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKUSNA EKIPA

Ovo je 9 stručnjaka s kojima Alvarez želi vratiti Agrokor u život

alvarez
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/14
04.04.2017.
u 20:41

U timu Antonia Alvareza III su Michael Corner-Jones, Max Frangulov, Paul Gilbert, Boguslaw Bartczak, Renald Bejaoui, Thomas Kolaja, Marija Simović, David Johnston i Barry Hopkins.

Glavni direktor za restrukturiranje Agrokora, Antonio Alvarez III, stigao je danas u Zagreb gdje je predstavio svoj tim s kojim će pokušati spasiti koncern.

Alvarez je poručio kako je ovo jedan od većih izazova s kojima se susreo te je kazao kako nema jamstava da će uspjeti.

U timu Antonia Alvareza III su Michael Corner-Jones, Max Frangulov, Paul Gilbert, Boguslaw Bartczak, Renald Bejaoui, Thomas Kolaja, Marija Simović, David Johnston i Barry Hopkins. U nastavku možete pročitati njihove biografije.

Antonio Alvarez III, Izvršni direktor u Alvarez & Marsalu, utemeljitelj je i voditelj europske podružnice od 2001. godine. Kao voditelj A&M za Europu nadgleda 10 zemalja i preko 400 suradnika. Imao je ključnu ulogu u nekoliko prominentnih turnarounda i projekata poboljšanja performansi poduzeća u zadnjih 10 godina te donosi više od 25 godina iskustva kroz rad u javnim i privatnim kompanijama, često preuzimajući pozicije direktora i članova uprave u ime klijenata A&M-a. Antonio Alvarez III nedavno je služio kao CRO (chief restructuring officer- direktor za restrukturiranje) Abengoa Grupe u 2016. (vodeća svjetska kompanija za obnovljive izvore energije i najveće restrukturiranje Španjolske dosad) i CRO Upravljačkog vijeća za Edcon Grupu u 2016. (maloprodajni div iz Afrike i najveće afričko restruktuririranje do danas).

Michael Corner-Jones je Voditelj A&M Tima za financijsko restrukturiranje iz Velike Britanije i ima više od 20 godina iskustva u turnaroundima. Obnašao je brojne visoke upravljačke funkcije u velikim, kompleksnim i multinacionalnim organizacijama. Radio je s klijentima iz sljedećih industrija: potrošna roba, distribucija, otpad, energija, proizvodnja i telekomunikacije. G. Corner- Jones vodio je par kompleksnih međunarodnih restrukturiranja uključujući Afren Plc, Autobar (prodaja aparata za hranu i piće ), Van Gansewinkel Group, Biffa Waste Management, Wind Hellas (najveća direktna strana investicija u Grčkoj od početka krize) i Eircom (najveći slučaj državne zaštite kompanije u irskoj povijesti).

Max Frangulov, Izvršni direktor u Alvarez & Marsalu s više od 20 godina iskustva u strukturiranju operativnih i financijskih rješenja za maksimiziranje vrijednosti interesnih skupina u korporativnim turnaroundima. Gospodin Frangulov obnašao je dužnost CRO CEDC-a, jednog od najvećih proizvođača žestokih pića u svijetu. Djelovanjem njegovog tima uspješno je i brzo izvršena reorganizacija te kompanije koja je izlistana na američkoj burzi, a taj angažman nagrađen s M&A Turnaround nagradom „Chapter 11 Reorganizacija godine“, a A&M proglašen „Globalnom Turnaround konzultantskom tvrtkom godine“ od strane Turnaround Atlasa. Gospodin Frangulov blisko je surađivao s g. Alvarezom za vrijeme A&M-ovog angažmana u Parmalatu, talijanskom proizvođačku mlijeka i mliječnih proizvoda, koji je uključivao uvođenje posebnih procedura upravljanja za velike talijanske kompanije.

Paul Gilbert je Izvršni direktor u Alvarez & Marsalu, s više od 20 godina iskustva u turnaroundu, restrukturiranju i privremenom upravljanju. Bio je savjetnik pri restrukturiranju u različitim vrstama industrija i jurisdikcijama s posebnim fokusom na „tržišta u razvoju“ . G. Gilbert  polovinu je zadnjih 15 godina proveo na terenu u Središnjoj i Istočnoj Europi  s menadžmentom i odgovarajućim interesnim skupinama na restrukturiranjima. G. Gilbert blisko je surađivao s g. Alvarezom III na angažmanu A&M-a u Edcon Grupi, maloprodajnom divu iz Južne Afrike, pomogavši pri vođenju kompanije kroz restrukturiranje pri kojem je sačuvana ogromna vrijednost za sve interesne skupine, uključujući dobavljače i zaposlenike koji nisu pretrpjeli nikakve financijske gubitke.

Bogusław Bartczak je Izvršni direktor u Alvarez & Marsalu s više od 20 godina iskustva u turnaroudima, restrukturiranju i poboljšanju performansi kompanije u različitim industrijama, uključujući maloprodaju, veleprodaju, logistiku, robu opće potrošnje (posebice pivo i napitci) te proizvodnju. Nedavno je gosp. Bartczak bio predsjednik uprave poljskog „uradi sam“ maloprodajnog lanca u problemima. Prije toga gosp. Bartczak je radio za pivovaru Carlsberg, gdje je obnašao više visokih upravljačkih funkcija (potpredsjednik za operacije Carlsberg Poljska, predsjednik uprave Carlsberg Srbija, potpredsjednik za Zapadnu Europu u Carlsberg Breweries i predsjednik uprave Carlsberg Italija).

Renald Bejaoui , Stariji direktor u Alvarez & Marsalzu, ima više od 10 godina iskustva u turnaround projektima, korporativnoj transformaciji i spajanjima i akvizicijama. G. Bejaoui nedavno je blisko surađivao s g. Antoniom Alvarezom III na savjetovanju vodeće kompanije za stambene i poslovne nekretnine na transformaciji njenog lošeg poslovanja u Francuskoj. Kao ključna osoba za provođenje promjena, vodio je organizacijsku reviziju top managementa zajedno s predsjednikom uprave i njegovim zamjenikom.

Thomas Kolaja je Izvršni direktor koji vodi sektor turnarounda i unapređenja poslovanja za njemačka i europska tržišta u rastu s uredima u Münchenu i Varšavi. Ima preko 20 godina iskustva u restrukturiranju, poslovnoj strategiji i savjetodavnim uslugama vezanim uz unapređenje operacija. G. Kolaja angažiran je kao privremeni upravljač na sljedećim poznatim projektima: COO Tele Fonika Kable (treći najveći proizvođač kablova u Europi), COO Mondijeve divizije papirne industrije u Swiecie u Poljskoj i potpredsjednik za operacije Carlsberga Okocim S.A.. Radio je u mnogim industrijama uključujući FMCG i pića, te distribuciji za maloprodaju i veleprodaju. Prije nego što se pridružio A&M-u, g. Kolaja je osnovao i vodio Kolaja & Partners, vodeću tvrtku za privremeno upravljanje i restrukturiranje u Varšavi, koja je bila posvećena suradnji s klijentima diljem cijele Europe.

Marija Simović je Stariji direktor u A&M-ovom sektoru za Unapređenje korporativnog poslovanja. Donosi više od 25 godina radnog iskustva na najvišoj managerskoj razini iz područja operacija, lanca opskrbe i upravljanja promjenama za globalno priznate „blue chip“ organizacije. Gđa. Simovic posjeduje bogato konkretno operativno iskustvo u sektorima maloprodaje, zdravstvene zaštite, transporta, logistike i avijacije. Gđa. Simović prethodno je radila za IAG (International Airlines Group) gdje je vodila formiranje zajedničkog uslužnog centra u Središnjoj Europi, centralizirajući i relocirajući funkcije s lokacija diljem Europe. Prije toga nadgledala je važnu reviziju cjelokupne nabave IAG-a, troška na razini £13 milijardi, što je za rezultat imalo kontinuirane godišnje uštede od više desetaka milijuna funti. Obnašala je visoku funkciju u strategiji/M&A za vodećeg proizvođača hrane u Velikoj Britaniji, direktorice Nuffield Hospitals (20 privatnih bolnica) i upravljačke pozicije u tvrtkama Pepsi i YUM Restaurant International.

David Johnston je Direktor u londonskom A&M timu za restrukturiranje s više od 11 godina iskustva u turnaroundu, savjetovanju kompanija i računovodstvu. G. Johnston fokusira se na upravljanje novčanim tokom, poslovno planiranje, financijsko restrukturiranje, smanjenje operativnog troška, smanjenje obujma poslovanja uslijed dezinvestiranja, analizom profitabilnosti i unapređenjem poslovanja. Nedavno je g. Johnston savjetovao IT tvrtku (€1mlrd prometa) po pitanju upravljanja novčanim tijekom. Projekt je uključivao: detaljnu analizu i prognoze priljeva i odljeva u različitim zemljama i divizijama; izradu novog modela za planiranje novčanog toka i identificiranje prilika za izgradnju radnog kapitala. Također je bio uključen u restrukturiranje kompanije za prodaju aparata za piće, pri čemu je dug smanjen s otprilike €900m na €450m.

Barry Hopkins je Stariji suradnik u londonskom uredu Alvarez & Marsala. Ima 14 godina iskustva u restrukturiranju i financijama, budući da je radio u investicijskom bankarstvu i kompanijama koje je financirao privatni kapital iz različitih industrija. Nedavni angažman g. Hopkins bio je suradnja s predsjednikom uprave na restrukturiranju privatne naftne kompanije koja je uključivala: prodaju imovine nevezane uz primarno poslovanje, prilike za refinanciranje i pregovore preko 500m$ potraživanja. G. Hopkins prethodno je radio u Morgan Stanleyu i J.P. Morganu na spajanjima i akvizicijama te financiranju kroz dug.

>> Alvarez: Situacija je vrlo teška i ozbiljna, nema nikakvog jamstva da ćemo uspjeti

>> Stručnjak koji će voditi Agrokor: Tko je Antonio Alvarez III.

Ključne riječi

Komentara 23

ST
stefj
21:17 04.04.2017.

Ekipa je prava, na brzinu, bez milosti će "srediti" stvar, a poslije ćemo brojati mrtve. No to je tako u privatnom Businessu... Jedino gledam koliko mržnje i licemjerja u komentarima ovdje na VL. Pretpostavljam da su to većinom ekipa iz državnih ili javnih službi, radi kojih se država zadužila za 10 puta veći iznos nego Agrokor, radi kojih imamo poreze među najvišima u EU, radi kojih nemilice zadužujemo praunučad, radi kojih deseci tisuća mladih i stručnih napušta Hrvatsku itd... Todorić je, ako ništa drugo, od sigurne propasti spasio i modernizirao razne PIK-ove i još dosta poduzeća, proširio je hrvatske proizvode po regiji i nešto je radio ili pokušao... Ljudi mu prigovaraju što ima dvorac, a kada je to preuzeo bila je ruševina. S druge strane, jedan bivši predsjednik ima 6 skupih stanova, vrijednosti skoro polovine dvorca, a sve zaradio od plaće u javnoj službi?... Todorić će sigurno platiti na ovaj ili onaj način što se preračunao, što je uzimao novac po lihvarskim kamatama i sl. U krajnjem slučaju izgubit će sve što je stvarao ili dobio. Navedenom političaru nitko ništa neće uzeti, kako god došao do toga. A u Todorićevom "uspjehu" taj političar, kao i svi ostali, imaju jako puno prstiju...

DU
Deleted user
20:54 04.04.2017.

Približno ovakav tim bi nam trebao voditi državu.

CA
canon60
22:11 04.04.2017.

Ne može mi nitko reći da Sberbanka nije znala za probleme i malverzacije samo su pokvareno čekali svoj trenutak. Sada dovode tim za "spas" a zapravo žele "legalno" preuzeti Agrokor i u sprezi sa srbima postaviti svoje ljude na rukovodećaa mjesta da nas vozaju kako im drago. Nažalost mi znamo ratovati ali ne znamo vladati .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije