Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Picula na vrhu
Povratak na članak

Ovo je 10 kandidata s najviše glasova na europskim izborima!

Prošle godine birači u Hrvatskoj su se prvi put na izborima za Europski parlament susreli s novinom da uz koalicijsku i stranačku listu mogu birati i osobu s te liste koju žele poslati u Bruxelles.

Komentari 44

CR
croat1899
10:39 27.05.2014.

Picula je pobrao najviše, ali to i ne čudi. Pa tko mu je bila alternativa - Borzanica?? Radoš?? ?Pupovac?????? S druge strane Ruža je imala puno kvalitetnije kadrova na svojoj listi - Plenković, Stier, Petirka. Svi su oni pobrali respektablian broj glasova. Da je Ruža imala konkurenciju na svojoj listi kao Picula osvojila bi 200 000

VL
DU
Deleted user
13:25 27.05.2014.

Vidim da Večernjak na svaki način želi opravdati ovaj poraz SDP-a ističući glasove koje je dobio Picula, netko je ispod spomenuo konkurenciju Piculi i to je točno da je Ruža imala takvu konkurenciju dobila bi preko 200 000 glasova.

VL
ME
medjimurje
10:38 27.05.2014.

Obicna glupost od clanka , I ja sam glasao ali iskljucivo za listu , konkretno HDZ ( kome smeta moze ..) i sad usporedba ko je dobio vise direktnih glasova moze sluzit za usporedbu samo na nekoj stranackoj listi ai a kokosja me nimalo ne zanima .

VL
DE
denihr
14:11 27.05.2014.

koji jalan i zločesti narod smo postali ...samo gledati plaće i iz ljubomore ne izaći na izbore ! Toga ima samo u Hrvatskoj! Žalosno i jadno !

VL
Avatar fredi
fredi
11:19 27.05.2014.

Moj je glas išao isključivo Piculi, a listu nisam zaokružila namjerno, budući da za ovakav SDP ne želim glasati, iako sam svjesna da je slijedom izbornih pravila automatski išao glas i stranci. Žalosno je da je predsjednik stranke više riječi potrošio na Holy nego na Piculu.

VL
LI
liliZG
11:36 27.05.2014.

gledajući našu političku scenu, sve me to jako veseli , jer vidim da i moje djete sa određenim posebnim potrebama ima velike šanse uspjeti u politici, što me veseli, jer to znači stalan i nepresušan posao u naš zemlji sa dobrom plaćom i nikavom odgovornošču......

VL
Avatar tituš
tituš
15:17 27.05.2014.

Nije baš isto biti slobodni strijelac ili voditi stranku i odlučivati, biti odgovoran. Nemam ništa lijepo reći za Piculu, još manje za Milanovića, po meni oni su zatrovani pogrešnom ideologijom i strankom i ne mogu biti autentični hrvatski predstavnici niti političari. Povijesne prilike išle su im na ruku, totalitarni, zločinački režim kojim su zadojeni, šezdeset godina je radio indoktrinaciju o nepogrešivosti, istinoljubivosti, pravednosti i pobjedničkoj strani, jedinstvu partije i naroda, da su ovi naprosto pogrešno odrasli. Staro drvo se ne mijenja niti se može oblikovati. Što se mene tiče mogu slobodno i raspustiti partiju, mi moramo učiniti sve da oni dođu na par postotaka, svakako ne više od 10. U tu brojku mora ući nacionalna manjina sa većinskim udjelom u ovoj vladi plus partijski istomišljenici i tek tada će Hrvatskoj krenuti na bolje!

VL
BE
beli444
15:58 27.05.2014.

kakao jadan i bijedan pokušaj da se nešto pokuša spasiti, i najglupljima od najglupljih je jasno da je sdp izgubio izbore i da picula nemože biti nikakav pobjednik, možete analizirati odnošaje unutar kokodak koalicije al nametati da je picula nekakv pobjednik je van svake pameti namjenjeno onima s IQ sobne temperature, ili kako ih je ono tuđman ispravno nazvao stoka sitnog zuba

VL
ZI
Zir
12:08 27.05.2014.

Opet novinari prave mantru od gluposti, tko je koliko dobi glasova , Picula je dobio glasove radi obracuna u SDP-u, i bas me briga,ali je to svima jasno, HDZ je imao koalicijsku listu, i normalno je da su glasaci HSSS i HSP AS dali svoj glas svojim predstavnicima i jos su dobili koji glas sa strane, svakom pametnom je to jasno, jedino ovo zutilo mora permutirati gluposti, koje apsolutno nemaju blage veze vise s nicim, pravila su se znala prije izbora i prije su neki ispali iz igre radi istih pravila, a nisu se lile suze, ali sada je to jako vazno jer gle Picula ima najvise glasova, pa sto?? , i radi toga je SDP nesto manje popusio izbore???

VL
ZI
Zir
13:10 27.05.2014.

Redakcijo, a koga briga izvan SDP-a sto je Picula dobio najvise glasova??? sto je to tako vazno i kome?? vazno je da je SDP popusio izbore, dozivio debakl!!!!

VL
SA
Saskakempa
13:47 27.05.2014.

Pa SDPov kandidat dobio najviše glasova ništa čudno, čudnije je da je na HDZovoj listi pobjedi ili kandidatkinja iz druge stranke.

VL
BA
balic
11:02 27.05.2014.

Joj dececi kak vi ne razmete,evo meni Picula ne smeta.. Covjek radi dobro ,a premijer onaj slucajni koji u Piculi vidi najveceg i najljuceg konkurenta za mjesto predsjednika stranke ga tutne na 5 mjesto.. pitajte se zasto?!.. hahaha nije mu pomoglo ,podmuklanjku su biraci zazpaprili tako da su direktno podrzali Piculu.E pa sad recite vi meni dececi dragi ,zasto bi Picula cuvao fotelju slucajnog a slucajni njemu jamu kopa.. ajde barem malo logike ako je kod vas iko uopce ima..

VL
TP
tony parker
13:49 27.05.2014.

Nije mi samo jasno zašto je tako mala izlaznost?! Zar je ljudima koji nisu izašli tak jako dobro u životu da ne žele ništa promijeniti?

VL
BE
beli444
18:48 27.05.2014.

ovaj članak je razlog zašto više volim nogomet od politike, da je nogometna utakmica završila mjednog tima nad drugim od 6:4, te da je za pobjednika šest igrača davalo golove a za lošu, poraženu ekipu u kojoj su desetorica zalutala u nogomet samo jedan sportskom novinaru ni na kraj pameti ne bi bilo da sastavi listu strijelaca prešućujući rezultat utakmice, al se zato u politici nađe nadobni novinar koji je u stanju objaviti ovakav članak, koga b riga koliko su glasova dobili pupavac i picula, bitno je koliko je glasova dobila lista, kome to nije jasno osim onima kojima je ova sramota namijenjena, vaš konkurent je poznat po izmišljenom intervjuu sa sanaderom, a večernji će postati poznat po ovom članku, ovoj sramoti koja najviše govori o uredništvu koje je ovo pustilo, novinaru koji je ovo napisao nego o nama koji smo ovo nažalost imali prilike pročitati

VL
Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
16:00 27.05.2014.

Jaka Vam je redakcija koja iznjedri ovakav "izvještaj"(na hrvatskom to je izvješće). Piculi je najveći konkurent bio Pupovac na 10. mjestu sa 25000 glasova. Rezultat gospođe Tomašić je višestruko vrjedniji s obzirom na konkurenciju i broj osvojenih glasova.

VL
SE
sestrićna
12:40 27.05.2014.

predalžem da se umjesto pupovca pošalje savu štrpca ili z.pusića da nas predstavljaju u eu parlamentu .)

VL
Avatar Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
10:28 27.05.2014.

Picula je jedini koji može spasiti SDP od totalnog kraha na izborima (poraz će SDP doživjeti ovako i onako), ali bar neće članovi SDP-a glasati protiv svoje stranke,a do čega bi doveo ostanak milanovića na čelnoj poziciji u SDP-u!

VL
BH
bijela_hrvatska
14:01 27.05.2014.

Redakciji VL-a je najbitnije iz ovih EU-izbora da je Picula iz SDP-a dobio najviše glasova, i da su "pravi pobjednici" izbora (valjda po njima "moralni pobjednici") zapravo ORAH i Savez za Hrvatsku. Nevjerojatno... Ovo me podsjeća na razne "duhovnjake", "alternativce", "njuejdžerse"; sve može, svaka religija, nauk, čarolije, magije...baš sve, samo ne - Isus Krist i katolička crkva. Tako i ovdje, sve se radi, samo da se u drugi plan stavi bez mrlje i beskompromisna pobjeda HDZ-a i partnera.

VL
CR
CroHR123
10:36 27.05.2014.

S obzirom da šaljemo 11 zastupnika (a ne 10), dobro je napisati i tko bi bio 11. da se gledalo samo po preferencijalnim glasovima. Na 11. mjestu je Kujundžić s 20.949 glasova. Bila bi zanimljiva i lista onih koji idu u EP s najmanje glasova, jer su ih dobili daleko manje nego neki koji nisu prošli.

VL
BA
bakulušić
10:13 28.05.2014.

Gospodin Gabrić je plesao samo jedno ljeto ( ili zimu,svejedno ), gospođica Holy će plesati još neko vrijeme kao svojevremeno gospođa Holjevac u Zagrebu ( dok ih Partija ne potroši ) a jedino gospodin Picula ima šanse da postane novi Karl Marx na hrvatskim prostorima. Od jučer će svi mediji izvještavati što je rekao i što misli Tonino Picula. Sve do trenutka dok bude dobar i dok bude slušao. Gospodin prije njega to nije znao ili nije mogao.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.