Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poduzetni varaždinci

Otvorili tvrtke i ‘spasili se’ čekanja u redu na burzi

HZZ
Petar Glebov/PIXSELL
18.02.2013.
u 10:33

Ono što nezaposlena osoba mora napraviti je poslovni plan u kojem će predstaviti svoju poduzetničku ideju stručnom timu Zavoda za zapošljavanje, koji mora odobriti zahtjev nezaposlene osobe.

Nedavno je potpredsjednik Vlade Branko Grčić u Varaždinu rekao kako je situacija takva da cilj Vlade nije više prvenstveno otvaranje radnih mjesta, već, koliko se to može, čuvanje postojećih. To govori kako je svako novo radno mjesto, zaista dragocjeno. U varaždinskom Zavodu za zapošljavanje provjerili smo koliko je ljudi koji su na burzi odlučilo uzeti stvar u svoje ruke i stvoriti radno mjesto za sebe.

Pomoć Zavoda

Tako su se, prema podacima Zavoda, u Varaždinskoj županiji lani 63 osobe samozaposlile koristeći mjere iz programa za samozapošljavanje. Osnovano je 46 obrta te 17 trgovačkih društava.

- Interes za program je veliki te svakodnevno dolaze nezaposlene osobe s upitima o korištenju programa. Radi što boljeg informiranja Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Varaždin svaki tjedan organizira radionice za samozapošljavanje, a radi pružanja stručne pomoći i davanja smjernica oko izrade poslovnog plana nezaposlene osobe mogu koristiti usluge savjetnice za samozapošljavanje - kazala je Branka Šaško, rukovoditeljica Odsjeka aktivne politike zapošljavanje na varaždinskom Zavodu.

Ideja i poslovni plan

Objasnila je kako se sredstva odobravaju za osnivanje obrta, trgovačkih društava i zadruga, a namijenjena su uplati doprinosa i isplati plaća za budućeg poduzetnika. Ono što nezaposlena osoba mora napraviti je poslovni plan u kojem će predstaviti svoju poduzetničku ideju stručnom timu Zavoda, koji mora odobriti zahtjev nezaposlene osobe.Nakon toga se obrt registrira i osoba se u njemu zapošljava.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije