Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proslava u petrinji

'Bio mi je rođendan pa sam odlučio počastiti radnike. Iskreno mi je žao što su se otrovali'

Na domjenku tvrtke hranom se otrovalo 30ak ljudi
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/6
09.12.2017.
u 14:40

Tridesetak radnika tvrtke NIL-Ž iz Petrinje zatražilo je u petak popodne liječničku pomoć u bolnici u Sisku. Sumnja se da su se zarazili stafilokokom iz pečenog mesa i krumpira kojega su jeli na proslavi u prostorijama tvrtke u Petrinji

Zbog trovanja hranom, 30-ak radnika tvrtke NIL-Ž iz Petrinje zatražilo je u petak popodne liječničku pomoć u bolnici u Sisku. Sumnja se da su se zarazili stafilokokom iz pečenog mesa i krumpira kojega su jeli na proslavi u prostorijama tvrtke u Petrinji.

– Bio mi je rođendan pa sam odlučio počastiti radnike. Naručili smo hranu, catering, iz jednoga restorana – potresen je Neven Žužić, vlasnik poduzeća NIL-Ž (na fotografiji u kariranoj košulji). Gablec je, inače, planiran u dvije smjene, u 10 te 18 sati. No, kako su se ubrzo radnici počeli žaliti na probavne tegobe, termin u 18 sati je otkazan.

Foto: Grad Petrinja

– I moja je supruga, vlasnica firme, hospitalizirana. Kompletan je odjel bio pun naših radnika, strašno! Iskreno mi je žao – kaže Žužić i najavljuje daljnu istragu kako bi se utvrdilo tko je odgovoran za trovanje radnika hranom.

Kako doznajemo u sisačkoj bolnici, radnici su pristizali u petak navečer, a do subote ujutro svi su bili zbrinuti i poslani kući.

– Većina ih je ambulantno i kroz dnevnu bolnicu riješena, nitko nije zadržan na ležanju. Ne radi se o teškoj kliničkoj slici – kaže nam dežurna liječnica. Čeka se još potvrda iz ZJZ-a, no sudeći po kratkotrajnoj inkubaciji i činjenici da je infekcija brzo buknula, sumnja se na stafilokoka.

– Događa se to često, samo ne u tolikom broju – zaključuje ta liječnica.

10 namirnica koje niti nutricionisti ne bi konzumirali

Na domjenku tvrtke hranom se otrovalo 30ak ljudi
1/11

Komentara 24

ST
Startrack
16:30 09.12.2017.

Ja sam se jednom otrovo od toga. Nista strasno, sjedis tri dana na klozet solji. Barem ce svaki izgubit po deset kilograma i bice brz ko cigra na poslu.

Avatar varešak
varešak
18:08 09.12.2017.

Sve ja dobro, što se dobro svrši.

DU
Deleted user
20:17 09.12.2017.

Ništa strašno. E pa strašno je trčati od kreveta do wc nekoliko dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije