Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIO u RIMU

Otkriveno zašto je Papa Franjo bio u bolnici, vratio se u Vatikan

Papa Franjo preskočio audijencije zbog povišene temperature
Foto: Fabio Pignata /cpp / ipa-agency.net
1/3
06.06.2023.
u 13:01

Papa Franjo (86) primljen je u utorak u rimsku bolnicu Gemelli radi kontrolnog pregleda, javile su talijanske agencije. Bolnicu je napustio nešto prije podneva.

Papa, koji je rođen u Argentini, stigao je u 10.40 sati po mjesnom i srednjoeuropskom vremenu u tu ustanovu gdje se krajem ožujka liječio zbog respiratorne infekcije, a zatim 26. svibnja zbog povišene temperature, javile su agencije ANSA i AGI. Na upit France Pressea, Sveta Stolica i bolnica nisu odmah potvrdile informaciju. U Vatikan se vratio sat kasnije.

Vatikan je u ožujku bio priopćio da Papa ide u bolnicu na planirane pretrage, a zatim je priznao da je imao teškoća s disanjem i infekciju koja je zahtijevala liječenje antibioticima. Papa Franjo prije dva tjedna u razgovoru za latinoameričku televiziju Telemundo rekao je da se liječenju upale pluća pristupilo na vrijeme. "Da se čekalo još nekoliko sati, bilo bi puno gore", rekao je.

VEZANI ČLANCI 

Što se tiče bolova u koljenu zbog kojih se kreće u invalidskim kolicima ili uz pomoć štapa, rekao je da mu je puno bolje. "Nekad boli više, kao danas, nekad manje, ali to je dio oporavka", rekao je. Zdravlje Jorgea Bergoglia, koji je za papu izabran 2013., redovito potiče nagađanja o tome hoće li se odreći službe i tko bi ga mogao naslijediti.

Više puta je rekao da razmišlja o ostavci, kao što je učinio njegov prethodnik Benedikt XVI.  koji je umro u prosincu, ako mu se zdravlje pogorša, ali je nedavno rekao da to još nije aktualno.

VIDEO Papa Franjo: Svaki put kad žena dospije na visoku poziciju u Vatikanu, stvari se poboljšaju!

Komentara 1

NE
Neo001
15:47 06.06.2023.

Najbolje bi bilo da slijedi primjer Ratzingera i da dođe novi papa dostojan nasljednik Ivana Pavla II.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije