Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pariz

Otkriveno što je najizgledniji uzrok požara na katedrali Notre-Dame

Notre Dame
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
18.04.2019.
u 19:53

Dužnosnik francuske policije kazao je kako istražitelji još uvijek nemaju zeleno svjetlo za rad u katedrali i pretraživanje požarišta zbog sigurnosnih razloga

Istražitelji požara u pariškoj katedrali Notre-Dame smatraju kako je uzrok požara kratki spoj na električnim instalacijama, rekao je policijski dužnosnik, piše The Associated Press.

Dužnosnik francuske policije, koji nije mogao govoriti u svoje ime jer za to nije ovlašten, kazao je kako istražitelji još uvijek nemaju zeleno svjetlo za rad u katedrali i pretraživanje požarišta zbog sigurnosnih razloga. Katedrala se još učvršćuje drvenim daskama kako bi se poduprli krhki zidovi.

Francuska je danas pak odala počast vatrogascima koji su spasili katedralu od urušavanja, a predsjednik Emmanuel Macron održao je ceremoniju u Elizejskoj palači, gdje je zahvalio stotinama vatrogasaca koji su gasili stravičan požar punih devet sati.

VIDEO Vatrogasci snimili kako gase Notre-Dame

Ključne riječi

Komentara 156

Avatar Bud Humski
Bud Humski
20:20 18.04.2019.

A sto istrazitelji kazu... sto je uzrok vandaliziranja dvije crkve na dan prosle godine u Francuskoj? Od pozara, razbacanih i polomljenih krizeva, oltara zasutih ljudskim i zivotinjskim izmetom, unistenih umjetnickih djela... Nisam ni ocekivao nista drugo od njih nego "kratki spoj", pogotovo kad se vatra istovremeno pojavi na dva prilicito udaljena mjesta u crkvi! To je logican zakljucak!

KE
kelab
20:14 18.04.2019.

I prije nego je zapaljena, sluzbeno je: nesretni slucaj.

5S
505.scrtom
20:21 18.04.2019.

Po pravilu postoje osigurači koji spriječavaju da dođe do kratkog spoja..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije