Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Otkrivamo sve povlastice eurozastupnika

Europski parlament
Foto: Reuters/PIXSELL
29.03.2019.
u 22:00

Izlaznost birača na EU izbore najniža je u odnosu na ostale izbore

Pozicije europarlamentarca nerijetko se gledaju kroz prizmu njihovih plaća i beneficija koje dobiju i imaju tijekom svog petogodišnjeg mandata. Posebice u zemljama popute Hrvatske gdje radnik o takvom standardu i uvjetima na poslu može samo sanjati.

"Neću na EU izbore". Ne pada mi na pamet glasati da bi se neki HDZ-ovac ili SDP-ovac bogatio zbog toga", jedna je od onih rečenica koja se među običnim ljudima često može čuti, a koje je možda i odgovor na pitanje zbog čega je izlaznost birača na EU izbore najniža u odnosu na ostale izbore.

Iako je to zapravo duboko pogrešno jer nije nebitno koga ćemo poslati u EU parlament i tko će biti ti koji će braniti interese Hrvatske u Bruxellesu, u isto vrijeme će biti ljudski shvatljivo dok god budemo živjeli u zemlji u kojoj više od 315 tisuća umirovljenika životari s manje od 1500 kuna penzije, a oko 45 tisuća radnika na minimalcu od 2751 kunu mjesečno...

>>Cijelu priču pročitajte u Obzoru tiskanog izdanja Večernjeg lista od subote ili u našem e-izdanju

U novom broju donosimo i sljedeće teme:

>>Boris Miletić: Guranje Uljanika u stečaj udar je na Istru

>>Put u besmrtnost pravno nedorečen: Da oživi zamznuti čovjek ne bi imao prijašnje ime i prezime

>>Marijan Kustić: Ideja o lokaciji u Blatu je Bandićeva i to ne bi bio nacionalni stadion

Ključne riječi

Komentara 1

OB
ObrenM
07:57 30.03.2019.

Kakove veze ima clanak sa naslovom?Ovu bljuvotinu sam citao dva puta,ali nigdje obecanih pobrojenih uhljebnickih povlastica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije