Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ipak je moguće

Otkrila jednostavan trik kojim je u tri godine uštedjela za novi stan

štednja
Foto: Facebook
1/2
19.03.2018.
u 09:24

Cherie Howie sve je oduševila svojim načinom štednje, a ovako mogu štedjeti svi koji imaju dovoljno velika primanja da pokriju sve životne troškove

Novozelanđanka Cherie Howie postala je pravi hit na internetu nakon što je podijelila jednostavan trik kojim je u tri godine uštedjela novac za novi stan, a svoj 'recept' otkrila je u jednoj grupi na Facebooku, gdje je mnoge oduševila svojim načinom štednje.

Ona je još 2015. godine kupila novi stan u Aucklandu nakon što je za njega štedjela samo tri godine.

– Moja majka naučila me ovako organizirati trošenje novca i nakon tri godine mogla sam kupiti stan – napisala je Cherie Howie.

I, u čemu je tajna?

Cherie tvrdi kako je potrebno novac koji zarađujete podijeliti na tri različita računa. Prvi je račun za uobičajene troškove poput režija, stanarine, prijevoza, tjednog džeparca i sl. Na drugi račun trebate prebaciti novac koji planirate trošiti za odlazak frizeru, kupnju odjeće i obuće, darove, odlazak liječniku, dok na treći račun trebate odvojiti novac koji želite uštedjeti.

Foto: Facebook/ Naš potok

Ona kaže kako je jako bitno držati se ovih podjela i ne trošiti više od planiranog.

– Nemojte biti u iskušenju s drugog računa trošiti novac za namirnice ili obrnuto, važno je da se pridržavate onoga što ste si sami odredili – savjetuje Cherie koja objašnjava kako se na ovaj način ne treba nužno štedjeti za stan, već za ono što određena osoba želi, poput putovanja, novog automobila...

Dakle, važno je 'samo' da imate dovoljno velika primanja da možete odvojiti novac na tri različita računa. Iako se čini neostvarivo, vjerujemo da takvih sretnika u Hrvatskoj ipak ima.

Pogledajte i galeriju: Sitnice koje svi mogu učiniti, a znatno će vam smanjiti račun za grijanje

štednja
1/7

Komentara 78

Avatar nisam_robot
nisam_robot
10:46 19.03.2018.

Kako to u nas ide, 20% za cigare i kucne ljubimce, 20% odplacivanje najnovijih mobitela, 20% uzdrzavanje ljencuga koji studiraju do 35godine i kojima je svaki posao ispod njihove casti. 50% za kredite i rezijske troskove. Od cega su najvaznije naravno prve dvije tocke.

IV
IvanHery
09:56 19.03.2018.

Da ima plaću 2500 kn pitao bi ja nju šta da napravi... Ovako novinar piše gluposti.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
11:17 19.03.2018.

Usporedjivati zemlju koja nikada nije imala Komunizam i koja nema nasljerdjeni balkansko-socijalisticki mindset je slabi vic. Gdje su Komunisti vladali tu tek tako trava ne raste vise kao drugdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije