Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera nesklad

Otac okrivljenika radi na učilištu koje je vještačilo bojenje tunela

tunel mala kapela,portal
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
28.02.2013.
u 07:37

Vještačenje je radilo Tehničko veleučilište, na kojem predaje Ivan Legac, otac bivšeg direktora u HAC-u Gorana Legca

Treće vještačenje o cijeni bojenja tunela Mala Kapela i Sveti Rok izradilo je Tehničko veleučilište u Zagrebu – Graditeljski odjel, a na kojem predaje otac jednog od okrivljenika u tom slučaju. Državno odvjetništvo, naime, sumnjiči bivše čelnike Hrvatskih autocesta da su Skladgradnji preplatili bojenje tunela za 22 milijuna kuna, a među ostalima i bivšeg direktora građenja HAC-a Gorana Legca. Njegov otac Ivan Legac pak predaje na studiju graditeljstva TVZ-a.

Vještačenje TVZ-a nije dalo odgovor je li u pravu prvo vještačenje (koje je potvrdilo navode tužiteljstva) ili drugo (koje je išlo na ruku obrani), nego je zaključilo da se realna cijena bojenja ne može utvrditi. U zagrebačkom Državnom odvjetništvu kažu da nisu znali za navedene rodbinske odnose te da još nisu zaprimili nalaz vještačenja.

Na Županijskom sudu u Zagrebu, koje je naručilo treće vještačenje, kažu da je sudac znao da je Ivan Legac vanjski nastavnik TVZ-a. Kažu da su se obratili svim sveučilištima u Hrvatskoj (osim splitskom zbog blizine sjedišta Skladgradnje) i da se nitko nije mogao prihvatiti vještačenja. Svatko zbog nekog razloga. Kažu i da nije bilo zakonske zapreke da se vještačenje povjeri TVZ-u i da je sudac posebno naglasio u nalogu za vještačenje koje osobe ne mogu biti vještaci prema odredbama Zakona o kaznenom postupku.

>> Nemoguće je utvrditi je li bojenje Male Kapele i Sv. Roka preplaćeno

Komentara 4

KO
konoplja
08:44 28.02.2013.

Kazalište!

MA
MaSpa
08:52 28.02.2013.

dakle: Pojeo vuk manare. Tko je jamio, jamio je. Bilo pa prošlo. Mir Mir nitko nije kriv. itd itd

KO
konoplja
09:54 28.02.2013.

Ovakvim potezom vještak je zapečatio svoju karijeru vještačenja, tko će uzet vještaka koji ne može procijeniti najjednostavnije radove, osramotio je sebe i to Tehničko veleučilište. Zar ne bi trebali biti kažnjeni za lažno vještačenje? Poput Planinske i njihovog vještaka! Kako može nositi naziv vještak ako je nevješt!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije