Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Otac okrivljenika radi na učilištu koje je vještačilo bojenje tunela

Vještačenje je radilo Tehničko veleučilište, na kojem predaje Ivan Legac, otac bivšeg direktora u HAC-u Gorana Legca
28. veljače 2013. u 07:37 4 komentara 198 prikaza
tunel mala kapela,portal
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL

Treće vještačenje o cijeni bojenja tunela Mala Kapela i Sveti Rok izradilo je Tehničko veleučilište u Zagrebu – Graditeljski odjel, a na kojem predaje otac jednog od okrivljenika u tom slučaju. Državno odvjetništvo, naime, sumnjiči bivše čelnike Hrvatskih autocesta da su Skladgradnji preplatili bojenje tunela za 22 milijuna kuna, a među ostalima i bivšeg direktora građenja HAC-a Gorana Legca. Njegov otac Ivan Legac pak predaje na studiju graditeljstva TVZ-a.

Vještačenje TVZ-a nije dalo odgovor je li u pravu prvo vještačenje (koje je potvrdilo navode tužiteljstva) ili drugo (koje je išlo na ruku obrani), nego je zaključilo da se realna cijena bojenja ne može utvrditi. U zagrebačkom Državnom odvjetništvu kažu da nisu znali za navedene rodbinske odnose te da još nisu zaprimili nalaz vještačenja.

Na Županijskom sudu u Zagrebu, koje je naručilo treće vještačenje, kažu da je sudac znao da je Ivan Legac vanjski nastavnik TVZ-a. Kažu da su se obratili svim sveučilištima u Hrvatskoj (osim splitskom zbog blizine sjedišta Skladgradnje) i da se nitko nije mogao prihvatiti vještačenja. Svatko zbog nekog razloga. Kažu i da nije bilo zakonske zapreke da se vještačenje povjeri TVZ-u i da je sudac posebno naglasio u nalogu za vještačenje koje osobe ne mogu biti vještaci prema odredbama Zakona o kaznenom postupku.

>> Nemoguće je utvrditi je li bojenje Male Kapele i Sv. Roka preplaćeno

Vladimir Putin
Zaslužio je
Svima dragom Hrvatu naklonio se i Putin, tim se ordenom samo izabrani mogu pohvaliti
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život
  • konoplja:

    Kazalište!

  • MaSpa:

    dakle: Pojeo vuk manare. Tko je jamio, jamio je. Bilo pa prošlo. Mir Mir nitko nije kriv. itd itd

  • konoplja:

    Ovakvim potezom vještak je zapečatio svoju karijeru vještačenja, tko će uzet vještaka koji ne može procijeniti najjednostavnije radove, osramotio je sebe i to Tehničko veleučilište. Zar ne bi trebali biti kažnjeni za lažno vještačenje? Poput Planinske i njihovog vještaka! Kako ... prikaži još! može nositi naziv vještak ako je nevješt!