Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Osuđen župnik s Dugog otoka: Kao policijski kapelan je vozaču prijetio privođenjem

Vlahović je u posljednje vrijeme bio u fokusu javnosti jer su se mještani u njegovoj župi na Dugom otoku žalili na njegovo ponašanje. Iako su mise na otoku zbog koronavirusa zabranjene, on ih je i dalje održavao, što je zgrozilo mnoge.
03. prosinca 2020. u 14:08 3 komentara 863 prikaza
Foto: Zadarska nadbiskupija

Don Tomislav Vlahović proglašen je krivim danas na Općinskom sudu u Zadru zbog zaustavljanja i legitimiranja vozača na benkovačkom području 2018. godine. 

Nije mu izrečena kazna jer je sutkinja smatrala da mu je dovoljna moralna kazna, budući da nije bilo oštećenih i nije bilo posljedica i žrtve.

Vlahović je kao policijski kapelan zaustavio vozilo sa četiri putnika palicom STOP i tražio na uvid dokumente i prijetio privođenjem u policijsku postaju. On danas nije iznio obranu, ali mu je reproduciran CD sa zvučnim zapisom iz ranije obrane, gdje je tvrdio da nije znao da to ne smije činiti. Njegov odvjetnik, Boris Radman, najavio je žalbu na nepravomoćnu odluku suda. 

The coffin with the earthly remains of Patriarch Irinej from the Patriarchate of the Serbian Orthodox Church was transferred to the Cathedral in the church of St. Archangel Michael.

Kovceg sa zemnim ostacima patrijarha Irineja iz Patrijarsije SPC preneto zbog koronavirusa Jedna fotografija s posljednjeg ispraćaja Irineja izazvala posebnu pozornost

Vlahović je u posljednje vrijeme bio u fokusu javnosti jer su se mještani u njegovoj župi na Dugom otoku žalili na njegovo ponašanje. Iako su mise na otoku zbog koronavirusa zabranjene, on ih je i dalje održavao, što je zgrozilo mnoge.

- U ponedjeljak smo pisanim putem i e-mailom obavijestili Nadbiskupiju o tome da je nizom poruka iskazao izazivački stav i otpor prema mjerama koje se provode protiv pandemije virusa korone te uvrijedio načelnika stožera Civilne zaštite. Dok je propovijedao takve stvari s oltara, apelirali smo da iz Nadbiskupije utječu na njega. Zbilja su poslali nekoga da razgovara sa župnikom. No sad je očito da nema lijeka i da se na njega ne može utjecati pa smo ovaj put molili da ga smijene jer ovako više ne ide - rekao je za 24sata Zoran Morović.

Predsjednik Zoran Milanović
junak našeg doba
Piše Miljenko Jergović: Zoran Milanović, javnost bez medija
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
 • vidum:

  Imam osjećaj da je član stranke. Neću reći koje.

 • chanchir:

  I prosvjednu notu Vatikanu jer su ovi njihovi Vatikanci zastranili u grih,krađu i blud....a mi ih plaćamo.....

 • Avatar kovačnica321
  kovačnica321:

  Ima svega u crkvi, ali ima i onih kojima je važno i zdravlje i mir zajednice. Župnik iz mog mjesta je napisao i svima dao na znanje pa citiram: "Molio bih vas također, da ne nasjedate i da se ne ... prikaži još! priklanjate onim vjernicima, a nažalost i nekim predstavnicima Crkve, koji se ne pridržavaju mjera i tvrde da im se u crkvi ništa neće dogoditi, da ih Bog štiti od svega. Treba razlikovati pouzdanje u Boga i iskušavanje Boga. "