Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Europski standardi'

Ostojić: Pri svojoj izjavi ostajem. Srbi moraju procesuirati zločine!

Ranko Ostojić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
06.05.2015.
u 13:47

Istaknuo je i da nam ne treba izvješće Europske komisije kako bismo znali da izlazimo iz recesije

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u srijedu je u Splitu još jednom pozvao srbijanske vlasti na procesuiranje ratnih zločinaca.

 - Pozvao sam srpske vlasti da pokažu kako su spremne ispuniti europske standarde, a to podrazumijeva da se one osobe koje su počinile ratne zločine moraju suočiti s pravdom. To od njih očekujemo. Ja pri svojoj izjavi ostajem, može se ljutiti tko hoće i koliko god hoće, a ta stvar će morati biti odrađena. Mi smo članica EU, držimo se visokih standarda. Mi smo 10 godina morali proći da bi bili primljeni pa i svi ostali koji žele morat će te standarde doseći – poručio je Ostojić uoči svečane sjednice Gradskog vijeća Splita povodom Dana Grada.

Istragu o ubojstvu Vinka Žuljevića Klice nije htio komentirati, a na pitanje zabrinjava li ga rat podzemlja rekao je kako je Hrvatska sigurna zemlja i da to pokazuju brojke.

- Svih 35 slučaja ubojstava iz prošle godine su riješeni, čak jedan iz prethodnih razdoblja. Hrvatska policija je vrlo uspješna. Imamo manje razbojništava, ukradenih auta, ubojstava...- poručio je Ostojić.

Što se tiče imovinskih kartica dužnosnika rekao je kako u njima nije mjesto podatak je li netko razveden ili nije jer to nije važno za javnost. Naglasio je da nitko nema namjeru kriti podatke o svojoj imovini i da je to najbitnije.

Istaknuo je i da nam ne treba izvješće Europske komisije kako bismo znali da izlazimo iz recesije.

- Pozitivni trendovi postoje, krenuli smo naprijed građani. će moći osjetiti to – kazao je Ostojić kojemu je žao što u četvrtak, zbog sjednice Vlade, neće biti na Sudamji.

- Volio bih da sam na Sudamji, volim kupiti klepetalo i proći sa sinom preko rive, ali na žalost morat ću biti u Zagrebu. Poslat ću suprugu da kupi kuhaču. Zna se kome kuhača ide – rekao je Ostojić.

>> Postoji li opasnost od rata klanova? Ostojić: Uvijek treba biti pripremljen za takve vrste događaja

Komentara 7

DI
Diosiario
14:01 06.05.2015.

Zašto bi Srbi trebali procesuirati te zločine? Pa vi kad gurate ćirilicu u Vukovar govorite da je onih 30% da su to "hrvatski građani". Pa kad su to "hrvatski građani" ili državljani, koji su pobili hrvatske policajce u Republici Hrvatskoj, onda je valjda logično da Hrvatska bude ta koja će procesuirati te zločince? Kad je Sabor donio zakon o aboliciji, ona se odnosila samo na sudionike oružane pobune, ne i na počinitelje zločina. A vaš Mladen Bajić je uporno počinitelje zločina gurao pod zakon o aboliciji, a ostatak bi odradili vaši mediji lažno optužujući Tuđmana da je kriv zato što zločinci prolaze nekažnjeno. Onaj tko do sad nije prozreo te vaše udbaške metode stvarno bi trebao otići malo na pregled glave.

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
14:18 06.05.2015.

haha ako tako misliš zaprijeti im ulaskom u EU a na ovaj način prodavati maglu za raju

DU
Deleted user
13:58 06.05.2015.

Rezime: Usta moja hvalite me!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije