Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nisam priveden'

Ostojić: Još jednom sam svjedočio kako će fašisti napasti i žene

Ranko Ostojić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
02.05.2017.
u 09:10

"Zakon je jasan, saborskog zastupnika policija može privesti samo za određena kaznena djela i to u situaciji zaticanja pri počinjenju"

U splitskom klubu Ghetto gdje je Nova ljevica slavila Međunarodni praznik rada došlo je do incidenta zbog kojega je nu policijskoj postaji završio i bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić koji je bio na zabavi Dragana Markovine.

Iako su neki portali objavili da je Ranko Ostojić priveden, s obzirom na to da je riječ o saborskom zastupniku to nije moguće, objasnio je i sam Ostojić na Facebook profilu. 

"Zakon je jasan ....saborskog zastupnika policija može privesti samo za određena kaznena djela i to u situaciji zaticanja pri počinjenju. Sam sam tražio da dam iskaz, i otišao u postaju. Došao sam u 22 sata... javio se prijateljima i sjedio u mirnoj atmosferi s pozitivnim ljudima. Kao građanin, još jednom sam bio svjedok kako bez obzira sto nema nikakvog povoda, nema tolerancije i da će fašisti napast i žene... samo ako im ne  sviđa njihova stranka, opredijeljenje, ili orijentacija... Ja sam u SDP-u... drugi su u Novoj ljevici ili možda nisu nigdje... ali osnovna stvar je da imam pravo na slobodu mišljenja i svog političkog stava ..." napisao je Ostojić.

Splitska policija je izvijestila kako je oko  23 sata u ugostiteljski objekt je ušao 39-godišnjak koji je započeo s vrijeđanjem prisutnih osoba. U pokušaju da ga udalje iz kluba došlo je do naguravanja, nakon čega se provokator udaljio iz ugostiteljskog objekta.  

Policijski službenici su odmah ispred ugostiteljskog objekta zaustavili 39-godišnjaka koji se nalazio u društvu s još nekoliko osoba čiji identitet je utvrđen.

Kako bi utvrdili činjenice i okolnosti događaja, u službenim prostorijama obavljeni su razgovori sa sudionicima i svjedocima događaja. Svima je, iako nitko nije imao vidljivih ozljeda, ponuđena liječnička pomoć koju su odbili.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje sumnje da je 39-godišnjak drsko se ponašajući i vrijeđajući prisutne zbog političkih uvjerenja ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o suzbijanju diskriminacije i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira,  te će tijekom jutra biti priveden na Prekršajni sud u Splitu. U odnosu na navedeni događaj kriminalističko istraživanje nastavlja se i dalje. 

Komentara 2

ŠT
ŠtoReći
09:51 02.05.2017.

A o lijepom i mirnom okupljanju 30 000 hrvatske katoličke mladeži ništa..

MO
moslavina995
10:33 10.05.2017.

Ostoja Rankoviću nisi ti Hrvat, sigurno! Ostoja ti si taj koji napadaš, širiš mržnju, provociraš sve koji nisu ljevičari kao ti i tvoji istomišljenici. Ti si kriv za puno toga pa i za svastiku na stadionu. Ti se ponašaš Ostoja Rankoviću kao fašist, a druge za to optužuješ! Takvi kao ti i tvoji crveni gadovi podkopavate i sve bi samo rušali! Vidjet ćemo do kada i koliko još! E nećeš i nećete crvene krvave antife, zločinci baš kao i fašisti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije