Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubica Lukačić

Osnivanje centara za rehabilitaciju: Omogućit će se kvalitetnija integracija osoba s invaliditetom

Ljubica lukačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.01.2019.
u 10:17

Već godinama se bori, kaže, za kvalitetnije ulaženje osoba s invaliditetom na tržište rada, a ovaj potez Vlade vidi kao daljnji korak u toj borbi

Osnivanjem centara za profesionalnu rehabilitaciju omogućit će se bolja i kvalitetnija integracija osoba s invaliditetom i osoba s oštećenjima na tržište rada, ocijenila je danas u Saboru HDZ-ova zastupnica Ljubica Lukačić.

- Vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela uredbe o osnivanju centara za profesionalnu rehabilitaciju. Ti su centri bili osnivani prema Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, međutim, izmjenom tog Zakona osnivanje centara uređeno je na drugačiji način, odnosno sada su osnivačke udjele preuzele jedinice lokalne i regionalne samouprave. Ovim načinom Vlada je omogućila bolji i kvalitetniji rad, provođenje i organiziranje centara za profesionalnu rehabilitaciju, a osobama s invaliditetom i osobama s oštećenjem omogućila je bolju i kvalitetniju integraciju na tržište rada. Centri će se financirati namjenskim sredstvima koje poslodavci nisu uplatili vezano za kvotno zapošljavanje osoba s invaliditetom – objasnila je Lukačić.

Već godinama se bori, kaže, za kvalitetnije ulaženje osoba s invaliditetom na tržište rada, a ovaj potez Vlade vidi kao daljnji korak u toj borbi.
- Vlada brzim korakom čini sve kako bi osobe s invaliditetom našle svoje mjesto na tržištu rada - zaključila je Ljubica Lukačić.

>>Pogledajte video: Konferencija o zapošljavanju aistenata za osobe s invaliditetom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije