Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osmi paket sankcija

Hrvatska stopirala uvoz ruske nafte u Srbiju preko Janafa, evo zašto je to toliko važno: 'Za taj potez nema opravdanja!'

06.10.2022.
u 06:31

Države članice Europske unije izglasale su jučer osmi paket sankcija protiv Rusije, ovaj put usmjeren i na ograničavanje cijene nafte koju Rusija izvozi u treće zemlje izvan EU. Unatoč tome što je prijedlog Europske komisije predviđao jednu iznimku od koje bi profitirala Srbija, a tiče se i Jadranskog naftovoda (Janafa), Hrvatska i još nekoliko država članica pobrinule su se da taj dio prijedloga ne prođe jer je zaključeno da za njega nema opravdanja.

Komentara 19

Avatar Cinco
Cinco
08:44 06.10.2022.

Konačno. Bravo Hrvatska!

KL
Klavocin
11:33 06.10.2022.

Treba im osim ovog, kontrolirati na granici svaki kamion po10 sati, svakog njihovog turista do gaća skinut, prekinut sve gospodarske veze. Sve dok se ne probaju ponašati normalno, sve dok njihovi političari spominju ustaše, sve dok ne kažu gdje su grobovi, treba im soliti rane. Ako ni to nije dosta protjerati veleposlanika i zabranit njihovim političarima da brinu o srbima u rh, jer im samo nanose zlo

IV
ivanjoksimovic
07:33 06.10.2022.

Pa udeo ruske nafte na srpskom trzistu iznosi svega 20%. Nije to nenadoknadivo. Mnoge zemlje EU imaju visi udeo ruske nafte na svojim trzistima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?