Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova školska godina
Povratak na članak

Osam tisuća učenika u Školi za život, 30% lakše torbe

U prvi razred srednjih škola upisano je oko 38 tisuća učenika, od kojih 11 tisuća u gimnazije, a 27 tisuća u strukovne škole

Komentari 5

LO
lojtra1
09:13 03.09.2018.

Istina je zapravo takva da su knjige i pribor - nikad skuplji i nikad teži. Jedan nevjerojatno loše odrađeni posao koji će rezultirati lošijim obrazovanjem. Između ostalog a nakon pregleda ne bih se kladio da te knjige nisu tiskane u Kini.

VL
IM
Immanuell
08:52 03.09.2018.

Pozdravljam promjene u građi i sustavu predavanja, ali mislim da je to ipak malo pogrešno postavljeno. Trebalo je pod svaku cijenu smanjiti broj lekcija, odn izbaciti nepotrebne stvari koje strašno opterećuju učenika, a ne predstavljaju krucijalni dio građe koji je baš neophodno savladati. U povijesti je to npr poglavlje o Arpadovićima i Anžuvincima, hrpa teksta uglavnom nerazumljivog glede smisla i značaja zašto se to toliko forsira u hrvatskoj povijesti u osnovnim školama. U matematici se i dalje za osnovce forsiraju polukoraci umjesto da se učeniku objasni glavni niz i postupak kako doći do ispravnog rezultata po koracima, a ne da ih zbunjuje recimo pisanje nekakvih ostataka sa strane i sl.. Učenici su dovoljno pametni u toj dobi da to apsolviraju i ne treba ih usporavati s nepotrebnim stvarima koje iz zbunjuju i usporavaju. Ima toga još npr u geografiji gdje neke lekcije iz 6 osnovne mogu dobro poslužiti kao podsjetnik studentima na fakultetima, što je posve neprimjereno uzrastu djece kojoj je takva građa namijenjena. I na kraju, grupe predmeta gdje će se učiti jedan blok predmeta pa nakon npr tri mjeseca drugi itd samo potenciraju zaboravljanje prethodno naučenoga. Na kraju prije završnog ispita učenik će opet morati prolaziti ispočetka sve ono što je prije nekoliko mjeseci apsolvirao pa naravno zaboravio.

VL
IJ
ijurin
09:44 03.09.2018.

Za vrijeme ministra Primorca donesen je kurikul HNOS (Hrvatski Nacionalni Obrazovni Standard)te Pedagoški Standard počelo se s istraživačkom i projektnom nastavom a sve je to lijepo krenulo a onda je 2011 došao na vlast SDP i onaj Milanović koji jee za ministra postavio onog druga Jovanovića koji su sve to zaustavili i unazadili standard u odgoju i obrazovanju.Da je ondašnja reforma išla dalje sve bi bilo u redu ali drugovima nije odgovarao HNOS I HPS jer su htjeli progurati i progurali neke druge sadržaje preko ministrice Divjak!

VL
DU
Deleted user
17:23 03.09.2018.

Jesenti milu bigulicu (i premilu čak), za kakav će se to život pripremati učenici u toj tzv. Školi za život?! Po svemu sudeći, za život u "našoj duginoj obitelji" i u skladu s ideološkim budalaštinama iz Istanbulske konvencije. U navodnu Školu za život ulazit će, po "difoltu", natražni, zatucani, ognjištarski zadrti i klerikalističko-fašististoidno-ustašoidni klinci, a iz nje će, kao na tekućoj vrpci koju su osmislile pedagoške genijalke Divjak dr. Blažica i Kralj Liduška, izlaziti moderna, napredna, tolerantna, empatična, uključiiva i antifašistička čeljad svjesna nekoga od tirdesetak priznatih rodova (za sada), a kojom će će se silno ponositi njihovi roditelji 1 i roditelji 2. Pred nama je budućnost koju samo možemo poželjeti. Mašala.

VL
Avatar matalan
matalan
10:23 03.09.2018.

Na 500.000 đaka dolazi 100.000 vučitelja koji traže lovu za tečaj internet opismenjavanja, jer zadnje što su završili je Marxizam...sindikalisti besramno žicaju lovu za vučitelje koji tezgare skripte ostalo autorizirano smeče bez kojeg se nemre proći na ispitima...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.