Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI KANDIDAT ZA MINISTRA BRANITELJA

Orešković razgovarao i s Glogoškim: 'Spreman sam ponovno se žrtvovati za populaciju hrvatskih branitelja'

Glogoški
Foto: Robert Anić/PIXSELL
09.03.2016.
u 23:16

Razgovor s Glogoškim inicirao je sam premijer, a predsjednik Udruge 100-postotnih ratnih vojnih invalida tu je kandidaturu rado prihvatio

Nakon što je tijekom današnjeg dana premijer Tihomir Orešković primio drugu grupu braniteljskih i stradalničkih udruga te pritom izjavio da je na razgovor naposljetku primio Milijana Brkića, kandidata Domoljubne koalicije za ministra branitelja, večeras iz krugova bliskih prosvjednicima iz Savske stiže vijest da je premijer u večernjim satima primio na razgovor još jednog kandidata – vođu prosvjeda Đuru Glogoškog

Tu nam je informaciju potvrdio Dražimir Jukić, njegov bliski suradnik i predsjednik Zbora udruga veterana gardijskih postrojbi. – Bude li Đuro izabran za ministra, to je kao da smo izabrani mi svi. Dakako, o imenovanju će odlučiti politika, konačni izbor prepuštamo premijeru, a nama je najvažnije da izabrana osoba radi u interesu hrvatskih branitelja – komentirao je Jukić.

Razgovor inicirao premijer 

Razgovor s Glogoškim inicirao je sam premijer, a predsjednik Udruge 100-postotnih ratnih vojnih invalida tu je kandidaturu rado prihvatio. 

Inače, tijekom dana u javnost su izišla imena još nekoliko kandidata za ministra branitelja: uz dan prije predloženog Branka Borkovića, čulo se i ime Stjepana Šterca kojeg su kandidirale članice udruge zagrebačkih udovica iz Domovinskog rata, a Večernji list doznaje da je udruga ATJ Lučko predložila Vladu Marića, javnosti poznatog kao predsjednika Savjeta za ratne veterane i člana Državnog povjereništva za vojna odlikovanja koji je tadašnjem predsjedniku Ivi Josipović podnio ostavku na svoje dužnosti zbog neslaganja s njegovom politikom.

>>Orešković: Najkasnije do početka idućeg tjedna imat ćemo ministra branitelja

>>Branko Borković otkrio zbog čega je prihvatio kandidaturu za ministra branitelja

Komentara 292

DU
Deleted user
22:59 09.03.2016.

Kada malo razmislim, čini mi se da bi nekom najviše odgovaralo, da se svih 500000 branitelja prijave kao kandidati, pa da onda predsjednik vlade Orešković sa svakim kandidatom obavi kratki razgovor.

Avatar mihavg
mihavg
23:49 09.03.2016.

Uz duzno postovanje, 100 % -ni invalid u mirovini ne moze obavljati taj posao najmanje 8 sati dnevno. Evidentno je da je covjek tesko bolestan. I cijela ova prica je tragikomedija.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
22:22 09.03.2016.

Zašto velika većina ne zna čitat između redaka ? Imamo ministra branitelja samo vam još ne možemo reć. I da, to je onaj kojeg mnogi ne žele al će ipak bit ? Ma šta V.L. pisao o tom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije