Naslovnica Vijesti Hrvatska

Orešković razgovarao i s Glogoškim: 'Spreman sam ponovno se žrtvovati za populaciju hrvatskih branitelja'

Razgovor s Glogoškim inicirao je sam premijer, a predsjednik Udruge 100-postotnih ratnih vojnih invalida tu je kandidaturu rado prihvatio
09. ožujka 2016. u 23:16 292 komentara 19051 prikaza
Glogoški
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Nakon što je tijekom današnjeg dana premijer Tihomir Orešković primio drugu grupu braniteljskih i stradalničkih udruga te pritom izjavio da je na razgovor naposljetku primio Milijana Brkića, kandidata Domoljubne koalicije za ministra branitelja, večeras iz krugova bliskih prosvjednicima iz Savske stiže vijest da je premijer u večernjim satima primio na razgovor još jednog kandidata – vođu prosvjeda Đuru Glogoškog

Tu nam je informaciju potvrdio Dražimir Jukić, njegov bliski suradnik i predsjednik Zbora udruga veterana gardijskih postrojbi. – Bude li Đuro izabran za ministra, to je kao da smo izabrani mi svi. Dakako, o imenovanju će odlučiti politika, konačni izbor prepuštamo premijeru, a nama je najvažnije da izabrana osoba radi u interesu hrvatskih branitelja – komentirao je Jukić.

Razgovor inicirao premijer 

Razgovor s Glogoškim inicirao je sam premijer, a predsjednik Udruge 100-postotnih ratnih vojnih invalida tu je kandidaturu rado prihvatio. 

Inače, tijekom dana u javnost su izišla imena još nekoliko kandidata za ministra branitelja: uz dan prije predloženog Branka Borkovića, čulo se i ime Stjepana Šterca kojeg su kandidirale članice udruge zagrebačkih udovica iz Domovinskog rata, a Večernji list doznaje da je udruga ATJ Lučko predložila Vladu Marića, javnosti poznatog kao predsjednika Savjeta za ratne veterane i člana Državnog povjereništva za vojna odlikovanja koji je tadašnjem predsjedniku Ivi Josipović podnio ostavku na svoje dužnosti zbog neslaganja s njegovom politikom.

>>Orešković: Najkasnije do početka idućeg tjedna imat ćemo ministra branitelja

>>Branko Borković otkrio zbog čega je prihvatio kandidaturu za ministra branitelja

'Spreman sam ponovno se žrtvovati za hrvatske branitelje'

Đuro Glogoški je  HRT-u potvrdio da je kandidat za ministra branitelja te da je večeras bio na razgovoru s premijerom Tihomirom Oreškovićem.

– Razgovarali smo otvoreno. Spreman sam ponovno se žrtvovati za populaciju hrvatskih branitelja i za bolje sutra hrvatskom narodu i hrvatskoj državi – kazao je Glogoški. 

Na pitanje čiju podršku ima, Glogoški je odgovorio "mnogobrojne braniteljske populacije koja je prošla kroz šator i mnogobrojnih braniteljskih udruga". – Vjerujem i velikog dijela hrvatskog naroda koji je prepoznao što su hrvatski branitelji učinili u Domovinskom ratu – zaključio je Glogoški. (Ivica Kristović)

Elipso

 • Croman 95:

  Kada malo razmislim, čini mi se da bi nekom najviše odgovaralo, da se svih 500000 branitelja prijave kao kandidati, pa da onda predsjednik vlade Orešković sa svakim kandidatom obavi kratki razgovor.

 • Avatar mihavg
  mihavg:

  Uz duzno postovanje, 100 % -ni invalid u mirovini ne moze obavljati taj posao najmanje 8 sati dnevno. Evidentno je da je covjek tesko bolestan. I cijela ova prica je tragikomedija.

 • Avatar EU MOJCA
  EU MOJCA:

  Zašto velika većina ne zna čitat između redaka ? Imamo ministra branitelja samo vam još ne možemo reć. I da, to je onaj kojeg mnogi ne žele al će ipak bit ? Ma šta V.L. pisao o tom.