Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Opustite se u tišini netaknute prirode na luksuznom Poljičkom imanju podno Mosora

Poljičko imanje podno Mosora
Foto: Promo
1/17
02.10.2018.
u 15:01

Ispecite ribe na gradelama, meso pod pekom, zaigrajte nogomet, balote, stolni tenis ili biljar. Osvježite se u bazenu, planinarite ili se zabavite raftingom udaljeni samo pola sata od Splita

Uz kanjon rijeke Cetine, podno planine Mosor u slabije naseljenom kraju, nalazi se kuća rustikalnog štiha. Sve željne opuštanja u tišini nedirnute prirode pozivamo da dožive ugodne trenutke na turističko seoskom gospodarstvu 'Poljičko imanje' obitelji Kaćunko. Naše malo selo, Rošca, obrubljeno kanjonom rijeke s jedne strane te planinom s druge, nudi svim zaljubljenicima u prirodu i avanturizam pregršt mogućnosti za uživanje i zabavu (planinarenje, rafting, ribolov,...). Svega pola sata udaljenosti od centra grada Splita, a ipak daleko od gužvi i gradske buke, omogućuje Vam istražiti biser Dalmacije, grad rimskog cara Dioklecijana - Split.

Mirisne čari tradicionalne kuhinje

Imanje se nalazi na području drevne Poljičke knežije, točnije u Gornjim Poljicima u Zamosorju. Poljičani se diče svojom stoljetnom tradicijom koja je prožeta ljubavlju prema škrtom krškom kraju, bogatom prirodnim ljepotama i povijesnom baštinom. Naša ljubav prema korijenima nas je i potakla izgraditi zdanje na kojem ćete se vratiti u djetinjstvo uz mirise tradicionalne kuhinje pripremljene na kominu/ognjištu - koje je i dan-danas središte Poljičke kulture. Najljepše je kad se kroz krošnje raznovrsnih voćki širi miris pečenja s gradela/roštilja ili peke s domaćim povrćem iz organskog vrta koji obrubljuje imanje.

Foto: Promo

Doživljaj će upotpuniti vanjski bazen veličine 9 x 5 metara, tereni za balote/boće , pješčani teren za nogomet, stolni tenis, stolni nogomet, biljar, pikado i dobro društvo naravno...Tu se osjeća sjeta za prošlim, mirnijim vremenima jer tišina prirode ovog kraja zaglušuje svom svojom silinom. Pogled na kanjon rijeke Cetine, izvezen nizom suhozida po kojem su Poljica dobila ime, oduzima dah te u isto vrijeme stvara osjećaj spokoja.

Osjetite nadaleko poznato poljičko gostoprimstvo

Tradicija opuštanja uz ognjište te zabavni sadržaji našeg imanja omogućuju uživanje u svim godišnjim dobima. Ponudu smo gradili razmišljajući o onome što bi mi željeli doživjeti kao obitelj i vjerujemo da uspijevamo prenijeti ljubav prema Poljicima te poznato poljičko gostoprimstvo. Naši gosti se vraćaju pronalazeći ovdje „ono nešto“ što ih ispunjava pozitivnom energijom.

Osim bogatog vanjskog sadržaja prostrana kuća veličine 150 četvornih metara sadrži 4 dvokrevetne sobe, 3 kupaonice, dnevni boravak i kuhinju. Objekt je uređen u tradicionalnom štihu sa suvremenim elementima za dodatnu udobnost.

Dalmacija je poznata po svom moru i prirodnim ljepotama a mi Vam nudimo sve to uz doživljaj tradicije i seoskog života koji volimo i živimo!

Foto: Promo

KONTAKT:
Dolac Donji 133 OBITELJ KAĆUNKO
21204 Dugopolje e-mail: poljicko.imanje@gmail.com
mob: 098/649571 : 098/851014

WEB:
www.youtube.com
https://hr.airbnb.com/
www.booking.com/

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije