Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA OPTUŽNOG VIJEČA

Optužnica protiv Kameničkog postala pravomoćna: Na Ilici Mercedesom usmrtio ljude

Nesreća u Ilici
Foto: PIXSELL
1/13
07.07.2020.
u 14:00

Istraga te stravične nesreće trajala je malo više od godinu i pol dana,  a u nesreći koja se dogodila 23. kolovoza 2018, poginule se Laura Stelio (23), koja je bila suvozačica Kameničkog i Nadica Hoflinger (64), putnica  iz Opela s kojim se sudario

Tri mjeseca nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo optužnicu protiv Marina Kameničkog (22) kojom ga tereti da je skrivio nesreću u kojoj su poginule dvije osobe, ta je optužnica postala pravomoćna. Odlučilo je tako jučer optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda.

Istraga te stravične nesreće trajala je malo više od godinu i pol dana,  a u nesreći koja se dogodila 23. kolovoza 2018, poginule se Laura Stelio (23), koja je bila suvozačica Kameničkog i Nadica Hoflinger (64), putnica  iz Opela s kojim se sudario.

>> FOTO Nesreća u Ilici: Kamenički divljom vožnjom usmrtio dvije osobe

Nesreća u Ilici
1/11

Prema optužnici, Kamenički se tereti da je  tog dana  u 21.10 upravljao Mercedesom C63 AMG. Kretao se Ilicom od istoka prema zapadu i to vozeći brzinom od 195 km/h iako je bio svjestan da je brzina kretanja vozila na toj prometnici ograničena na 50 km/h. Kada je došao do Ilice 442, zbog prevelike brzine kretanja je izgubio nadzor nad upravljačem te je udario u rubni kamen, zarotirao se pri čemu je prešao u suprotni smjer. Dok se nekontrolirano kretao, svojim je vozilom udario u Opel Astru.

Od siline udarca, otvorila su se suvozačka vrata, a sa suvozačkog sjedala je iz vozila ispala Nadica Hoflinger, koju je potom udario Renault Clio koji se kretao južnom stranom kolnika Ilice iz smjera zapada u smjeru istoka.  Mercedes se i dalje nekontrolirano kretao te je Opel Astru nastavio gurati sve dok je nije odbacio na betonski potporni zid. Potom je i vozilo od Kameničkog udarilo u potporni zid, nakon čega se odbilo, prešlo na južnu stranu kolnika Ilice te udarilo u drugi Mercedes, nakon čega se vozilo kojim je upravljao Kamenički zaustavilo i zapalilo. Nakon nesreće, Kamenički je jedno vrijeme bio u bolnici, a zatim je pritvorene i u  Remetincu je proveo nešto više od mjesec dana. 

Ključne riječi

Komentara 17

SC
schteff
14:46 07.07.2020.

dobro nam je pravosuđe. možda je tata prodao hotel na pagu pa mali i ne ode u zatvor.

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
14:26 07.07.2020.

A koliko je dobila Jolly Mercedes ministrica za tešku ozljedu sirote djevojčice koja se nalazi na skrbništvu kojoj je slomila nogu u vožnji bez vozačke?

NE
nečešrazbojniče
16:57 07.07.2020.

Nije mi jasno kako je on polomljen bio u zatvoru a Horvatinčić s gripom nije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije