Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni zločin u dalju

Optuženi silovatelj: Nisam je silovao, uz nju sam samo sjedio

sud, sudnica
Davor Puklavec/Pixsell
03.09.2013.
u 08:32

Tereti ih se za silovanje djevojke (20), i to pred ocem, majkom, bratom...

Bilo joj je 20 godina kada su je, tereti se, silovali u vlastitu domu, pred očima oca, majke, dviju maloljetnih sestara i brata, u kolovozu 1991. u okupiranom Dalju pokraj Osijeka. Ocu su svezali ruke iza leđa i stavili mu nož pod vrat. Mogao je samo bespomoćno proživljavati vjerojatno najmučnije trenutke života. Zbog ratnog zločina, silovanja te maltretiranja cijele obitelji sudi se Ljubinku Radoševiću (59) i Vojislavu Grčiću (51). Oca su, prema optužnici, tukli, a Radošević mu je u vrat zabio i injekciju s crvenom tekućinom. Dvojac je uhićen lani, nakon punih devet godina kriminalističkog istraživanja. Krivnju poriču.

– Bio sam u toj kući samo jednom jer sam dobio dojavu da se tamo skriva naoružanje. Priznajem da sam ga tada (ocu obitelji, nap.a.) dva puta ošamario i to me progonilo do danas – branio se Radošević, niječući da je upravo on naredio silovanje.

Grčića se tereti da je, s pokojnim Nikolom Puačom i još jednim muškarcem, svojedobno odvezao nesretnu djevojku do piste za istovar šećera te su je sva trojica silovala. Pošao je s njima, tvrdi, jer se bojao Puače.

– Kada smo stigli na pistu, Puača je Dejanu K. i meni rekao da iziđemo, a on je ostao s njom na zadnjem sjedalu. Nisam vidio što se događalo, ali pretpostavljam da su imali spolni odnos – naveo je u obrani. Puača je potom izašao, nastavio je, a u automobil je poslao Dejana K.

– Na kraju mi je rekao: "Šta ti čekaš?" i poslao me u vozilo. Sjeo sam kraj nje, nisam mogao imati odnos s njom. Rekla mi je "Nemoj, Voljo!" – izjavio je.

Žrtva silovanja slušala je u sudnici njihove obrane. Prije je svjedočila videovezom iz susjedne prostorije kako se ne bi morala suočiti s optuženicima.

– Željela je čuti što će reći – rekla nam je Marija Slišković, čelnica udruge Žene u Domovinskom ratu koja pozorno prati suđenje. Presuda će biti izrečena u srijedu.

>>Djevojku (20) brutalno silovali pred roditeljima, sestrama i bratom

>>'Zakon nije prekršen iako je žrtva silovanja morala pred optužene'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije