Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTAJA POREZA

Optužen da nije platio 2,3 milijuna kuna PDV-a

Kune - novac
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
26.03.2021.
u 07:32

Tereti ga se da  tijekom 2016.  u Splitu, kao direktor i odgovorna osoba jednog trgovačkog društva izbjegavao plaćati porez

Muškarac (44) optužen je za utaju poreza, a optužnicu je protiv njega podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu.

Tereti ga se da  tijekom 2016.  u Splitu, kao direktor i odgovorna osoba jednog trgovačkog društva izbjegavao plaćati porez. Optužen je da je od dva trgovačka društva  iz Litve kupio dizelsko gorivo,  nakon čega u poslovnoj dokumentaciji nije naveo  promet od 9,2  milijuna kuna, niti je to naveo u godišnjoj prijavi PDV-a, čime je proračun oštetio za 2,3 milijuna kuna neplaćenog PDV-a.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
08:02 26.03.2021.

Jedan direktor od jedne firme ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije