Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOVRŠENA ISTRAGA PROTIV 48-GODIŠNJAKA

Optužen da je na Facebooku prijetio premijeru

Zagreb: Nakon pokušaja ubojstva policajca pristup Markovom trgu je ograničen
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
28.12.2020.
u 08:45

Kada je malo nakon tog napisanog posta uhićen i prtivoren, branio se da je bio revoltiran, onim što je on smatrao nepravdom

Sebastijan Miše (48) optužen je zbog prijetnje, a optužnicu je protiv njega podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu. Prema  optužnici, Miše je 14. listopada na svom Facebook profilu napisao post u kojem je zaprijetio premijeru Andreju Plenkoviću. Povod za  pisanje tog posta, po tužiteljstvu, bio je događaj od 12. listopada kada je Danijel Bezuk pucao po zgradi Vlade i policajcima koji su tu zgradu čuvali, pri čemu je jedan od policajca teško ranjen.

- Ne podnosin pandure ali mi je drago što je oni pandur na Markovon trgu pareživija. Drago mi je šta ni Plenković nije likvidiran jer tog g...... ću ja rišit. Naravno da ću ga ubit legitimno, dakle nakon šta "pukne puška". P.S. za događaj na Markovu trgu je odgovoran upravo udbaški okot Plenković - napisao je Miše na svom Facebook profilu 14. listopada, zbog čega je sada zaradio optužnicu.  

>> VIDEO Na Markovu trgu upucan policajac

Kada je malo nakon tog napisanog posta uhićen i prtivoren, branio se da je bio revoltiran, onim što je on smatrao nepravdom. Tvrdio je tada da je 1997. otpušten iz vojske i to na temelju lažne izjave. Navodno se obraćao svim institucijama no nitko nije reagirao i pomogao mu. Miše preživljava od socijalne pomoći i nije član niti jedne političke stranke a na svom Facebooku za sebe je napisao "uvik san razmišlja pravaški".

Tužiteljstvo je u optužnici tražilo da se Miši produlji istražni zatvor u kojem je od uhićenja polovinom listopada. Istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela

Komentara 12

Avatar dmitarXX
dmitarXX
09:01 28.12.2020.

Kad će se korisnik Kamocemo (i njegovih 50 profila) osuditi za govor mržnje i direktne prijetnje smrću meni kao članu ovog foruma? ( _kamocemova_: Prati Blokiraj ovo je nevidjeni fenomen, da jedan odbjegli bosanac...*** dmitarXX ****.... provocira komentatore ...vrijedja po nacionalnojnoj osnovi...koristi ustaske znakove .širi revizionizam, netoleranciju i mržnju prema svakome tko se ne slaže s njegovim zadrtim stavovima,............ spama po forumima !!!...sto je po pravilima komentiranja zabranjeno......ubiti gnjidu je zakonito !!! 05:55 28. 12. 2020.)

Avatar Belski
Belski
09:24 28.12.2020.

Dmitre, on je morebiti progresivan. A progresivni to smiju pisati. Mi ki smo ''nazadni i zatucani' to ne smimo činiti. Eto, trudim se pisati ovdi prez psovak pa vindar mi vsako malo (čak i usred pisanja komentarov) iskoči prozorčić ''Usporiri malo!''. To ti je ''novo normalno'' glede slobode govora. Mi smo ''voli'', a oni ''Jupiteri''.

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
13:38 28.12.2020.

A sad mi je jasno zasto mrze Thompsona , on im porucuje "cujte srpski dobrovoljci , bando c.....nici , stici ce vas nasa ruka i u Srbij , stici ce vas Bozja kazna to vec svako zna , sudit ce vam bojovnici ...., svatko tko ne voli Thompsona , nade se u tim stihovima , zapravo oni koji napadaju njega , mrze Hrvatsku a boje ga se , i njega i onih koji su pravi domoljubi , medutim nasiljem se stvari ne rjesavaju , zlo se pobjeduje dobrom , zato oni rade inverciju pa patriotizam , domoljublje , vjeru prikazuju zlom, ali nece pobjedit iako su jako blizu da nas rasele i uniste

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije