Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKAV GAF

Načelnik kopirao bjelovarski proračun? Oporba identični tekst pronašla na internetu

Trogir: Svečano otvorenje početka radova izgradnje sekundarne kanalizacijske i vodovodne mreže
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/2
15.12.2022.
u 22:32

Osim što je imao grešku, vijećnici upozoravaju da je nacrt stigao nakon zakonskog roka

Općina Seget sutra je trebala glasati o proračunu, no on je stigao sa zakašnjenjem i s povećom greškom. Naime, na jednom mjestu u dokumentu stoji Općina Seget, a na drugom - Grad Bjelovar.

U programu za kulturu piše da je svrha strategije Segeta osigurati viši kulturni standard građana Bjelovara, a Seget je postao Bjelovar i u predškolskom odgoju, izvještava RTL.

"Izgleda da je načelnik kopirao proračun grada Bjelovara prije dvije godine međutim nije uspio ili vjerojatno im se potkrala greška", kazao je nezavisni vijećnik u Općini Seget Ante Barada. Oporbeni vijećnik Luka Jadrić napomenuo je da su identični tekst pronašli na internetu.

Osim što je imao grešku, vijećnici upozoravaju da je nacrt stigao nakon zakonskog roka, zbog čega ne bi bio valjan čak i da nije prepisan. Situacija, za koju vijećnici kažu da je bila "kap koja je prelila čašu", prijavljena je nadležnim institucijama, a traže i razrješenje načelnika Ive Sorića, koji nije htio dati komentar.

VIDEO: Tomo Medved obišao je lokalitet Krnica na kojem pripadnici HV-a i drugih službi rade na učvršćivanju kupskog nasipa

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
07:44 16.12.2022.

Što ste sada napali čovjeka, kao da je neki proračun bitan za grad, to je samo formalnost, kopiraš proračun Zagreba od nekoliko milijardi i imaš dovoljno za ovo tkz naselje, znaš da neće faliti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije