Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon poplave

Općina otvara žiro-račun za pomoć poplavljenima

poplava, pušćine (1)
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
11.11.2012.
u 15:43

Sutra će se s proizvođačima i prodavačima tehnike za grijanje pokušati dogovoriti popusti i obročna otplata za nabavku bojlera

Komisija za utvrđivanje štete od poplava u Pušćinama izaći će na teren, a podaci koje prikupe bit će poslani Državnom povjerenstvu za štetu od elementarnih nepogoda. Podrumi nekih objekata još uvijek su pod vodom, pa je teško reći kolika će biti šteta. Javljaju se i mještani koji mole pomoć u hrani, pelenama i odjeći.

Općina Nedelišće mještanima Pušćina osigurava jedan topli obrok dnevno, potrebna sredstva za čišćenje i hranu. Kako ponuda za financijsku i materijalnu pomoć ima mnogo, Općina Nedelišće u ponedjeljak će otvoriti posebni žiro-račun na koji će se moći uplaćivati donacije. Građani ili tvrtke koje žele donirati namještaj, grijača tijela i slično mogu se svakog radnog dana od 7 do 15 sati obratiti Općini na broj telefona 040/389-949. Otvorena je i posebna e-mail adresa pomoc-puscine@nedelisce.hr.

U ponedjeljak će se s proizvođačima i prodavačima tehnike za grijanje pokušati dogovoriti popusti i obročna otplata za nabavku bojlera. Razgovarat će se i s bankama i komunalnim poduzećima oko odgode otplate računa i kredita.

Lokalna cesta Pušćine – Gornji Hrašćan i dalje ostaje zatvorena. Vodostaj Drave je u opadanju, no na snazi i dalje ostaje izvanredno stanje sve dok se voda ne ukloni iz podruma.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije