Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKALI HITNU

Grozne scene po Osijeku: Tinejdžeri povraćaju i padaju u nesvijest

Osijek
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
13.11.2018.
u 18:20

U zadnje vrijeme se u Osijeku mogu vidjeti stravični prizori mladih u nesvjesti po koje dolazi Hitna pomoć

Po Osijeku se šire takozvani "osvježivači zraka", poznati kao i Galaxy, Spice, Bunga-Bunga, Zombi... Sastavljeni od još uvijek legalnih supstanci, miješaju se s duhanom i puše. 

Zbog posljedica konzumacije prije nekoliko godina umro je petnaestogodišnjak u Zagrebu. 

U zadnje vrijeme se u Osijeku mogu vidjeti ružni prizori mladih u nesvjesti po koje dolazi Hitna pomoć, prenosi Glas Slavonije.

Jedan takav slučaj se dogodio u ponedjeljak navečer u kafiću u Ribarskoj ulici. Mladić pristojna izgleda naručio je kavu i zapalio smotanu cigaretu. Nekoliko trenutaka kasnije, zaspao je, a potom problijedio i tijelo mu se počelo grčiti. Vlasnik i konobari su ga paraliziranog i bez svijesti iznijeli van, čekajući Hitnu pomoć. Nesvjestan, mladić je povraćao, urinirao i obavljao veliku nuždu.

Osječki tinejdžeri tvrde kako se "osvježivači zraka" mogu nabaviti na svakom koraku. "Jedna djevojka dila 'osvježivače zraka' u školi. Kupi nešto više i onda to raspodijeli pa preprodaje za deset kuna, što je dovoljno za jedan joint", tvrdi jedna djevojka. 

Prodaju se i u tobacco shopovima, na kioscima, cijene se kreću od 20 kuna na više - a posao cvate. 

Brojni školarci boje se za svoje prijatelje i smatraju kako treba napraviti više kako se ovakvi prizori ne bi više ponavljali.

POGLEDAJTE I VIDEO Najluđa prometna nesreća

Ključne riječi

Komentara 64

IL
ilijan1a
19:36 13.11.2018.

Ponestalo trave pa eto ti sad. Koja jad i bjeda od mladosti.

Avatar Apsalar
Apsalar
19:59 13.11.2018.

Kad se hoće zabraniti, može se zabraniti. A onima koji prodaju takve stvari, kazne povisiti na ogromne novčane za 1. put i zatvorske za svaki sljedeći. I nema pravdanja "mijenjaju formulu", nego SVAKI takav proizvod makar i bezazlen ZABRANITI u specijaliziranim shopovima. Osvježivač zraka samo u dućanima od provjerenih proizvođača.

DU
Deleted user
19:00 13.11.2018.

Država već dugo oklijeva kao da nemaju mogućnost zabraniti proizvod koji je štetan po zdravlje! Jednostavno, a ne da govore kako ne mogu jer nije na popisu psihoaktivnih tvari!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije