Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLJAČKA TRGOVINE KOD GAREŠNICE

On je strah i trepet za kriminalce: Prvi radni dan Rocky je pronašao kradljivce

pas Rocky
Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
1/3
12.10.2021.
u 12:41

Trojac je opljačkao trgovinu u noći s 30. rujna na 1. listopada, a odmah ih je pronašao policijski pas Rocky

Policijski pas Rocky svog prvog radnog dana otkrio je kradljivce koji su provalili u skladište mjesne trgovine u Malom Pašijanu na području Bjelovarsko-bilogorske županije, odakle su ukrali cigarete, prehrambene artikle, proizvoda za higijenu i razni alat u vrijednosti oko 10000 kuna. Dogodilo se to u noći s 30. rujna na 1. listopada.

Kako je izvijestila PU bjelovarsko-bilogorska, policajci iz Garešnice na mjestu događaja obavili su očevid te su u pronalazak počinitelja uključili i službenog policijskog psa za praćenje ljudskog traga.

Pas je pratio miris počinitelja i odveo ih dva kilometra dalje od mjesta krađe do jedne obiteljske kuće. Pretragom kuće pronađeni su ukradeni predmeti te je protiv 51-godišnjakinje, 22-godišnjaka i 22-godišnjakinje podignuta kazna prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i da je sumnjičeni trojac počinio još jednu tešku krađu u noći 28./29. rujna u obiteljsku kuću u Velikom Pašijanu, iz koje su ukrali televizor, radio, posteljinu i zimnicu, čime su vlasnici pričinili štetu od 1500 kuna.

Inače, pas Rocky u službene redove policije došao je prije 14 dana, a to mu je bio prvi radni dan.

Rocky je nakon školovanja u Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa na Policijskoj akademiji položio završni ispit za praćenje ljudskog traga.

Komentara 2

XN
xnet0822
08:50 13.10.2021.

Pošaljite ga u Radošić, treba privesti nezaposlenog "predsjednika" M&K kluba

OV
ovcalila
20:27 12.10.2021.

njega ni blizu vojarnama i specijalnim postrojbama inače ode nam vojska i specijalci za droge u pržun

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije