Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRPSKE PROVOKACIJE Premijer i predsjednik žestoko osudili izjave Vojislava Koštunice

Oluja nije bila zločin, nego ga je pobijedila

tadic-txt.jpg
import
05.08.2006.
u 20:01

Srdačan susret premijera Sanadera i Koštunice na nedavnom otvaranju graničnog prijelaza Bajakovo bio je, tako smo se barem svi nadali, nagovještaj normalizacije odnosa između Hrvatske i Srbije. Tako je bilo sve do petka prijepodne, kad se na misi zadušnici za sve poginule Srbe u Oluji, u beogradskoj crkvi svetog Marka, okupila srbijanska elita na čelu s premijerom Koštunicom i predsjednikom Tadićem.

 Oluja je veliki i nekažnjen zločin  nedvosmisleno je rekao Koštunica. Predsjednik Tadić je pak govorio o pogromu nad Srbima koji se nikad ne smije zaboraviti. Nakon prospavane noći, Sanader je bio vrlo odlučan i jasan.  Oluja nije bila zločin, nego je Oluja pobijedila zločin. Nisu raketirani Novi Sad i Podgorica, nego su uništeni Vukovar i Dubrovnik  rekao je Sanader dodajući kako to ipak neće narušiti normalizaciju odnosa.  Mi pružamo ruku Srbiji jer smo mi pobijedili u ratu i nemamo kompleksa  zaključio je Sanader.

Predsjednik Mesić je kazao kako svima u Srbiji treba biti jasno da su tenkovi odlazili iz Beograda, gdje su ih ispraćali s cvijećem, te odbio svaku pomisao da se razgovara o planu Z-4, vraćanje kojega je na mitingu u Banjoj Luci zatražio Savo Štrbac, predsjednik Veritasa i nekadašnji dužnosnik propale SAO Krajine.

Na središnjem prosvjedu izbjeglih Srba u Beogradu donesena je razolucija kojom se "osuđuje genocid nad srpskim narodom iz Krajine i Hrvatske". Svi srbijanski mediji donose opširne vijesti o prosvjedima u Srbiji, a beogradska televizija B-92 prikazala je i snimke na kojima se vidi kako su se hrvatske snage navodno obračunavale sa srpskim vojnicima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije