Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA JANAF

Oglasio se osumnjičeni Dražen Barišić: HDZ-ova većina zbog mene neće biti ugrožena

Foto: Pixsell
17.09.2020.
u 13:55

"Neće biti narušena nikakva većina niti će doći do bilo kakve krize. O tome ćemo razgovarati naknadno", kazao je Barišić.

HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić komentirao je novinarima informaciju da je na meti istražitelja zbog sumnje u gospodarski kriminal.

"Nemam osobnih kontakata ni s kim, nitko me nije kontaktirao. Sve što znam doznao sam iz medija. Bio sam na radnom mjestu u Velikoj Gorici, sad sam u Saboru. Nitko me nije kontaktirao, nisam angažirao odvjetnika, spreman sam odgovarati na sva pitanja. Onako kako će sustav zatražiti da se ponašam, ja ću se ponašati. Smatram da nisam napravio nikakvo inkriminirano djelo, da nisam prekršio nikakav zakon. Grad je svake godine imao odlično mišljenje revizije, grad je aktivan, posluje, imamo EU projekte, radimo uz interne i eksterne kontrole dobar posao"; rekao je Barišić.

1/28

Dodao je kako je Grad Velika Gorica poslovao s tvrtkom Elektrocentar Petek koju se proziva. Kaže da poznaje ljude iz te firme, ali da ne poznaje Kovačevića iz Janafa. Postavilo se pitanje je li u slučaju da neće moći obavljati svoju zastupničku dužnost, što bi ugrozilo tanku vladajuću većinu, spreman podnijeti ostavku ili staviti mandat u mirovanje. 

"Neće biti narušena nikakva većina niti će doći do bilo kakve krize. O tome ćemo razgovarati naknadno", kazao je Barišić. 

Podsjetimo, desetak osoba našlo se na meti policije i USKOK-a koji su jutros na području Zagreba, Velike Gorice i Nove Gradiške zbog sumnji u gospodarski kriminal počeli s uhićenjem osumnjičenika i pretragama njihovih kuća, stanova, vozila i poslovnih prostora. 

Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) poslijepodne će raspravljati o zahtjevima da se dvojici saborskih zastupnika ukine imunitet, jednom HDZ-ovu i jednom SDP-ovu. Osim Grgića i Barišića, osumnjičen je i Dragan Kovačević, predsjednik Uprave Janafa.

Miljević: Ne vjerujem da bi se išlo u ovakvu masovnu akciju preko noći. Vjerojatno su prije bili izvidi

Ključne riječi

Komentara 15

AD
adminka
14:09 17.09.2020.

besramni ljudi, stid me je da smo povezani makar samo po tome da smo sunarodnjaci, nisu nego za pljunut

Avatar YUKA1962
YUKA1962
19:20 17.09.2020.

Sva sreća imamo "zamjensku osobu-osoba B"!"

Avatar film
film
18:52 17.09.2020.

u hrvatskoj ništa novo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije