Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAKLJUČAK SJEDNICE
Povratak na članak

Odbor za ljudska prava pozvao Vladu da postavi dvojezične ploče u Vukovaru

Odbor će formirati i izaslanstvo koje će posjetiti Vukovar i još neke jedinice lokalne samouprave kako bi se sastali predstavnicima lokalnih vlasti, institucija, političkog života i predstavnicima većinskog naroda i manjinskih zajednica kako bi spoznali kakvo je stvarno stanje i gdje su stvarni problemi.

Komentari 48

DU
Deleted user
18:33 23.07.2019.

Moj je prijedlog da clanovi saborskog odbora za ljudska prava objese dvojezicne ploce oko vrata i nose ih po zagrebu pa nakon nekoliko mjesevi iste te ploce odnesu u vukovar ...velikosrpskom propagandnom ratu nikad kraja.....sto rade u hrvatskoj to jee i Bogu.za plalat. .

VL
IV
IvanKapapulco
18:29 23.07.2019.

Dva etnobiznismena skupljaju politicke poene toboze brinu se o pravima manjina. Tako daleko, tako dobro; Ali ja pitam ta dva tz gospodina jedan Srbin drugi Talijan da li se pitaju sta je sa pravima vecinskog naroda? Sta je sa srpskim zlocincima i JNA koji su toliko zla nanjeli Hrvatskoj i dan danas 28 godina poslije oslobodilacke pobjede ti zlocinci nisu kaznjeni? Da li su podigli ti biznismeni svoj glas i pitali zasto je to tako? Nemoze biti, da svi ocekuju i traze maksimum svojih prava gradanskih i materijalnih, a vecinski narod bude sveden na gradane drugog reda.Takve sudske odluke narod ne prihvaca, ma od koga god one dolazile.

VL
DU
Deleted user
21:58 23.07.2019.

Izvršiti stvarnu provjeru boravišta i prebivališta i shvatiti će te da su vas namagarčili.

VL
PA
Parites
17:22 23.07.2019.

..... taj Ustavni zakon je i predložio i usvojio HDZ,.......... kada je bio u koaliciji sa Srbima (SDSS). Za taj zakon su svi, glasali cak i Vukovarski predstavnici. Dapace, cak su ga i hvalili...... kako to da ste ti, aa i svi ovi koji su razbijali ploce, tada šutjeli? .............Zašto ste onda prešutjeli silovane žene, nestale i t.d............ Zašto niste rekli Jadranki Kosor da neka niti ne pomišlja donijeti takav Ustavni zakon?.........Ja cu VAM reci kako?............ Tada vam je politicki odgovaralo da SDSS-u date sve što želi, jer su vas oni držali na vlasti::::. I inace, kroz ovu novu povijest, Stanimirovic i Pupovac su vaas-HDZ-njare, vjerno spašavali, održavali na vlasti, kada god vam je prijetila opasnost da je izgubite......

VL
Avatar speak_loud
speak_loud
21:15 23.07.2019.

Deja vu, Italian i Srbin nam kroje državu.

VL
KO
korektor1619
23:19 23.07.2019.

To se može nazvati odbor parazita. orjunaša koji nemaju nikakve empatije i dug prema žrtvama zločinačkih srba. Ćirilica u vukovaru znači samo kopanje po dubokim ranama.

VL
Avatar Croatino
Croatino
16:36 23.07.2019.

Dvojezične ploče su samo simbol oko cega se mozemo svadjati ili ne. Puno gore je cinjenica da srpska i hrvatska djeca idu u razlicite skole gdje se uci razlicita proslost i sasvim druga interpretacija ratova 90-ih. Ako to dozvolimo, kako ce ta generacija zivjeti jedni s drugima ako ih odvajamo vec u mladim godinama. Lako je za dvojezične ploče.

VL
BA
bakulušić
17:51 23.07.2019.

Ćirilica i dvojezične ploče najprije u Vladu i na vrata Odbora za ljudska prava. Tamo su svi preduvjeti ispunjeni. I slika Sutjeske u veliku dvoranu Sabora. Da se uvaženi zastupnici osjećaju kao svoj na svome.

VL
OK
okolo
19:49 23.07.2019.

zna li itko, zašto upućeni i nadasve kulturni, umjesto psovke nekog proglase bosancem...i baš su si fine

VL
CR
cromak
18:57 23.07.2019.

Na kojoj planeti se govori Srpski nismo culi za taj da li postoji. mozda je to neka sklepana inovacija, koju treba detaljno prouciti i dati znacenje stvarne vrijednosti. (0) za Vukovar.

VL
DO
dobrica
16:07 24.07.2019.

Upitajte Šešelja da li je nešto tako moguće u Hrtkovcima da se šta se tiče Hrvata nešto odobri pa ćete dobiti pravi odgovor sa kojim bi vi trebali odgovoriti

VL
OK
okolo
19:42 23.07.2019.

čirilica je krasno pismo etnočirilićari, etnobiznismeni i tzv avangarda, nisu nimalo krasni

VL
AM
AMD------------------------
17:14 23.07.2019.

familije ubijenih,silovanih,nestalih ,zrtve agresije na hrvate-kada je radin o njihovim ljudskim pravima proslovio ? izborni zakon je zlo koje nikome nedonosi dobro,samo ovim uhljebima bez ikakve pozitivne legitimacije.

VL
MA
Marina21
12:31 28.07.2019.

Ova dvojica će direktno iz sabora na groblje. Sramota da jedni te isti godinama sjede u saboru . Trebalo je dva mandata po 4 godine i ne možeš više u sabor. isto kao i presjednik možeš dva mandata i ne možeš više biti biran.

VL
FO
foringas
13:44 26.07.2019.

Crna Gora je ZABRANILA upotrebu ćirilice a ipak su se oni "borili" na strani srbo-četnika. Zar vi ne mislite da je jako degutantno tražiti uvođenje ćirilice prije razriješavanja i suđenja zločincima te naplatu ratne reparacije od Srbije?

VL
PA
Parites
17:26 23.07.2019.

.. Cirilica je uvedena Statutom grada Vukovara, od 16. srpnja 2009. godine ............. Od 29 vijecnika u tadašnjem Gradskom vijecu Vukovara 8 su bili Srbi,.............. od kojih su trojica bili za uvodenje cirilice, a petorica protiv. Za uvodenje cirilice glasovali su vijecnici HDZ (11), ................dvojica vijecnika - clanova današnjeg HSP dr. Ante Starcevic (2) i trojica vijecnika SDSS –a (3) ........... Trinaest SDP-ovih vijecnika bilo je protiv..!!!!!

VL
Avatar Jana
Jana
09:43 25.07.2019.

Milorad i Srđan Radin. Krv nije voda. Dva dobro uhljebljena brata.

VL
DI
Direkt
17:24 23.07.2019.

KG je izvršila atak na ustav hr! Nakon toga svatko može raditi što želi!

VL
DD
dr dragon
19:19 23.07.2019.

ipak Vukovar ce postati Bykobap, petokolonasi u hr su aktivni

VL
Avatar cyhoqe
cyhoqe
19:00 23.07.2019.

Za neupucene i nekulturne ......... treba spomenuti da je cirilica hrvatsko pismo otprije nego latinica. mnogi važni povijesni dokumenti pisani su cirilicom............. Treba zaviriti u crkvene biblioteke i drevne arhive da bi se sagledalo od kada i do kada dopire cirilica u Hrvatskoj. Osim toga,.......... cirilica nije iskljucivo srpsko pismo (a što se ocito želi staviti naglasak) vec je to pismo kojim se služi više stotina milijuna ljudi u mnogo zemalja............... Danas cirilica više nije službeno hrvatsko pismo, ali ce se gradanin koji drži do osobnog obrazovanja i kulture, potruditi svladati cirilicu i time si približiti ogroman broj literarnih dijela pisanih na tom drevnom pismu.................... Nije problem u cirilici vec u glavam bolesnika nepismenih...........

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.