Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOJANJE TUNELA

Odbijen zahtjev obrane za izdvajanjem nezakonitih dokaza, spis se seli na Vrhovni sud

Tunel Sv. Rok
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
12.10.2016.
u 16:19

Prema optužnici terete se da su od 2008. do 2009., tijekom bojenja tunela Sveti Rok i Mala Kapala, preplatili te radove, čime je HAC oštećen za 17,8 milijuna

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je prijedlog obrane optuženika  da se iz spisa kao nezakonit dokaz izdvoji analiza kontakata između  Jurice  Prskala  i  njegovih suoptuženika optuženih u aferi Bojenje tunela. Kako  obrana na tu odluku ima pravo žalbe, spis se seli na Vrhovni  sud,  pa  je izvjesno da suđenje Prskalu i ostalima neće početi tako skoro. Obrani  je  bilo  sporno  što je analiza kontakata između Prskala i ostalih rađena  bez naloga suca istrage, jer to nije bilo izričito navedeno u ZKP-u iz 1997. po kojem je vođena istraga protiv Prskala i ostalih, dok postojeći ZKP kaže da je za to potreban nalog suca istrage. 

Osim  Prskala,  još  su  optuženi Marijo Lovrinčević, Goran Legec, Željko KandžijaSlaven Žužul i tvrtka Skladgradnja. Prema optužnici, terete se da su  od  2008. do 2009., tijekom  bojenja  tunela  Sveti Rok i Mala Kapela preplatili te radove, čime je HAC oštećen za 17,8 milijuna

>> Obrana tvrdi da su dokazi u aferi bojanja tunela prikupljeni nezakonito

>> Obrana traži da se iz spisa izdvoje analize telefonskih kontakata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije