Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakov magazin

U prodaji Hrvati i masoni – EKSKLUZIVNI magazin Večernjeg lista

Hrvati i masoni
Foto: VL
09.08.2017.
u 15:35

Potražite na kioscima magazin o jednoj od najzagonetnijih organizacija i njezinoj ukorijenjenosti u hrvatskom društvu.

Zaboravite stereotipe i promijenite pogled na svijet!

Slobodno zidarstvo u Hrvatskoj više se ne mora toliko fokusirati na čuvanje tajne i tajnovitosti. Netko će reći da je baš ta tajnovitost proizvela stereotipe i predrasude, premda bi točnije bilo reći da je tome kumovalo neznanje i nerazumijevanje okoline.

Zato je Večernji list odlučio objaviti poseban prilog kao priliku da o toj stoljećima intrigantnoj temi doznate više uz pomoć objektivnih činjenica. Kroz doista impozantan fond podataka donosimo niz godina i datuma vezanih uz povijest slobodnog zidarstva u Hrvatskoj i svijetu.

Donosimo imena onih koji su pripadali ovom bratstvu, ali i njihovih uloga i zasluga u javnom životu. Donosimo procese koji su oblikovali i vrijeme i ljudsku civilizaciju, a iza kojih je često stajala 'nevidljiva ruka' tajnih društava. Moći ćete prvi put na jednom mjestu prateći sjećanja samih slobodnih zidara proučiti obnovu masonstva u Hrvatskoj '90-ih godina.

Objasnit ćemo i odnos masonstva i crkve, masonstva i religije i na kraju masonstva i Boga.

Pišemo i o ulozi masona u stvaranju dviju Jugoslavija, kao i u stvaranju demokratske Hrvatske, ali i o sudbinama slobodnih zidara u totalitarnim sustavima, odnosima Pavelića i Tita prema bratstvu, o tome zašto ih Castro nije zabranio, kao i o drugoj krajnosti, bolesno okrutnom Francu koji ih je lobotomizirao.

Na kioscima vas čeka vaš primjerak Eksluzivnog magazina Hrvati i masoni! Ne propustite otići po svoj primjerak – jer možda vas iznenade neka od imena onih ''koji su nosili pregaču'', a možda vas navedu da i njih i svijet u kojem živite počnete promatrati pozornije i uočavati nijanse.

Jer ako se nešto ne vidi ili odbijate to vidjeti – ne znači da se ne događa!

 

Komentara 1

VI
Vito
10:13 10.08.2017.

U prodaji Hrvati i masoni ------- Hrvat Daniel nestao je tijekom godišnjeg odmora u Turskoj :::::::::::::::::: Očito su ga prodali masonima kad su saznali da je Hrvat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije