Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekordan broj odlazaka

Ovako je izgledala Plenkovićeva vlada na početku mandata

Vlada Andreja Plenkovića na početku mandata
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/14
17.07.2019.
u 22:50

Sve je počelo smjenom Mostovih ministara koje je premijer Plenković razriješio na sjednici vlade u travnju 2017. godine

Čak 13 ministara otišlo je iz Vlade otkad je na njezinom čelu premijer Andrej Plenković, odnosno od listopada 2016. godine.

Sve je počelo smjenom Mostovih ministara koje je premijer Plenković razriješio na sjednici vlade u travnju 2017. godine. S ministarskih pozicija razriješio je tadašnjeg ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića, ministra pravosuđa Antu Šprlju te ministra zaštite okoliša i energije Slavena Dobrovića i to zato što su glasovali protiv ministra financija Zdravka Marića, odnosno podržali su prijedlog oporbe za izglasavanje nepovjerenja ministru zbog slučaja Agrokor.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Mostov potpredsjednik vlade i ministar uprave Ivan Kovačić tada nije bio prisutan na sjednici Vlade, te nije mogao glasati no i on je otišao s ministarske pozicije jer se nakon toga raspala koalicija s Mostom.

Zbog razmirica s premijerom, ostavku je u lipnju 2017. godine dao tadašnji ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier. U istom mjesecu smijenjen je i ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić zbog plagiranja doktorskog rada.

U svibnju 2018. godine ostavku je podnijela i tadašnja  potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić zbog afere "Hotmail", odnosno pisanja zakona za Agrokor.  

Prošli tjedan ostavku je zbog sumnjivih poslova sa zemljištima na Braču podnio ministar uprave Lovro Kuščević, a prekjučer je zbog poslova s nekretninama s mjesta ministra državne imovine otišao Goran Marić.

Danas su pak smijenjeni Tomislav Tolušić, Gabrijela Žalac i Nada Murganić.

Ministrica Marija Pejčinović-Burić nedavno je izabrana za glavnu tajnicu Vijeća Europe pa je i ona među ministrima koji su napustili Plenkovića, no ona je to, za razliku od većine, učinila svojevoljno.

Ključne riječi

Komentara 29

RZ
Rocky.Zg
00:01 18.07.2019.

Nije otišao najlošiji od svih.

MU
Muzakus
23:36 17.07.2019.

Došli su niotkuda, krenuli su nikamo i konačno postali nitko i ništa

DU
Deleted user
07:32 18.07.2019.

Sa manje ministara Hrvatska vlada bi bolje funkcionirala. Nerazumijem tu potrebu premijera za tako puno ministara koji skupo koštaju državu i koji ni sami ne znaju zašto su tu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije