Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ocu silovatelju dosuđeno osam godina zatvora

12.03.2009.
u 18:25

ZADAR – Zbog silovanja malodobne kćeri i rodoskvrnuća danas je na Županijskom sudu u Zadru izrečena nepravomoćna presuda kojom je 37-godišnjak s benkovačkog područja proglašen krivim i osuđen na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora. Pritvor, u kojem se nalazi od 30. lipnja prošle godine, automatski mu je produljen do pravomoćnosti presude.

Sudsko vijeće Županijskog suda 37-godišnjaka je proglasilo krivim jer je dokazano da je svoju, tada 16-godišnju kćer, višekratno silovao u razdoblju od rujna 2007. do lipnja 2008. godine. Prema optužnici, 37-godišnjak je, iskoristivši fizičku nadmoć i djevojčin strah, kćer silovao u obiteljskoj kući te na jednom otoku u splitskom arhipelagu, gdje je radio.

Nakon prvog silovanja maloljetnica je pokušala samoubojstvo prerezavši si vene na ruci, a nasilje je prestalo kada je ocu rekla da ima dečka, što ga je razljutio pa je prekinuo sve odnose s njom. Djevojčinu priču potvrdili su iskazi majke i sestre te nalazi vještaka. Čak je i otac djelomično priznao nedjelo, no smo u istrazi. (sf)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije