Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPUTE HZJZ-A

Objavljena nova pravila za osobe koje su preboljele koronavirus ili su se cijepile protiv njega

U sportskoj dvorani Baldekin u Šibeniku počelo masovno cijepljenje protiv koronavirusa
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
27.03.2021.
u 18:08

Ako je osoba preboljela koronavirus ili je cijepljena u proteklih 6 mjeseci ne treba se testirati ili ići u samoizolaciju kada dođe u kontakt sa zaraženom osobom

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove preporuke za postupanje s oboljelima i bliskim kontaktima oboljelih te vezano uz prekid karantene i izolacije. U odnosu na prethodnu verziju, dvije su novosti. Prva je da se produžava izuzetak od potrebe testiranja i karantene nakon preboljenja bolesti ili cijepljenja sa tri na šest mjeseci. Također, tzv. britanska varijanta SARS-CoV-2 je uklonjena s popisa varijanti za koje je trajanje karantene 14 dana i obvezno testiranje po završetku karantene.

Kao i dosad, ako bliski kontakt zaražene osobe nije prebolio koronavirus u proteklih 6 mjeseci ili bio cijepljen tijekom istog razdoblja, mora mu se odrediti zdravstveni nadzor u karanteni/samoizolaciji koji po uobičajenoj proceduri traje 10 dana.

Ostali detalji protokola postupanja s bliskim kontaktima, određivanja prioritetnih skupina pri testiranju te kriteriji za završetak izolacije oboljelih ostali su isti, a možete ih pronaći ovdje.

Komentara 46

GR
gravitacija
18:33 27.03.2021.

Tko izadje potvrdu da si imao koronu?

DU
Deleted user
19:11 27.03.2021.

Kad se lijepo upakovana gomila laži uspije da proda narodnim masama polako i sistematski tjekom nekog vremena onda se istina smatra totalnom besmislicom, a onaj koji ju propovijeda - totalnim ludakom" J. Dresden

PR
prsutsir
20:33 27.03.2021.

Dobro su se sjetili,nitko nije ponovo dobio koronu ni nakon 1 godine a kamoli nakon 3 mjeseca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije