Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJAVE DO 20. LISTOPADA

Objavljen natječaj za Poticanje pametnih turističkih rješenja u vrijednosti dva milijuna eura

Turisti bezbrižno uživaju na pulskim plažama
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/2
28.08.2020.
u 17:33

Cilj natječaja je doprinos njegovanju inovativnih, pametnih i održivih rješenja u turizmu u turističkim destinacijama putem organizacije natječaja za Europske prijestolnice pametnog turizma i za Europske destinacije izvrsnosti (EDEN)

Prošli petak objavljen je natječaj za Poticanje pametnih turističkih rješenja za EU destinacije kroz Europsku prijestolnicu pametnog turizma u ukupnoj vrijednosti od dva milijuna eura, izvijestili su danas iz Ministarstva turizma i sporta. Napomenju da je sudjelovanje u natječaju otvoreno pod jednakim uvjetima za sve fizičke i pravne osobe koje spadaju u područje primjene Ugovora, kao i međunarodne organizacije.

- Sektor turizma osjetio je velik i nagli pad potražnje uslijed izbijanja pandemije COVID-19 te je zadaća dionika u turističkom i srodnim sektorima poticati inovativnost pri kreiranju turističkih proizvoda i usluga te kontinuirano unapređivati postojeće turističke proizvode. Turizam predstavlja značajan udio BDP-a Europske unije i zapošljava više od 10 posto zaposlenika u Europskoj uniji zbog čega je važno poticanje stvaranja zajedničkih rješenja za izlazak iz krize turističkog sektora uzrokovane pandemijom COVID-19, ali i stvaranje programa i planova za suzbijanje sličnih ugroza u budućnosti - izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Ugovori koji proizlaze iz natječaja predviđeni su na trajanje od maksimalno 36 mjeseci, a cilj natječaja je doprinos njegovanju inovativnih, pametnih i održivih rješenja u turizmu u turističkim destinacijama putem organizacije natječaja za Europske prijestolnice pametnog turizma i za Europske destinacije izvrsnosti (EDEN).

Opći cilj je pružiti potporu europskim destinacijama i gradovima i njihovim transformacijama prema pametnim i održivim rješenjima, dajući pobjednicima prepoznatljivost i mogućnost za ostvarivanje izvanrednih uspjeha u području turizma. Cilj je također pridonijeti uspostavljanju okvira razmjene primjera dobrih praksi između destinacija koje sudjeluju u natječaju, uključujući međusobno učenje i umrežavanje i stvaranje mogućnosti za suradnju i nova partnerstva.

Natječajna dokumentacija je objavljena na plaformi eTendering Europske komisije i može se preuzeti putem linka za preuzimanje dokumentacije. Registracijom na eTenderingu, moći ćete postavljati pitanja i biti automatski informirani o promjenama natječaja (dodatni dokumenti, odgovorena pitanja itd.).

Rok za prijavu na natječaj je do 20. listopada 2020. godine (do 16:00 h po lokalnom vremenu u Bruxellesu). Više informacija može se pronaći na poveznici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije