Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTITA OKOLIŠA

Obitelj Stevea Irwina konačno je uspjela: Ostvarili su jednu od njegovih najvećih želja

Steve Irwin
Foto: Press Association/PIXSELL
1/3
05.10.2019.
u 12:58

'Lovac na krokodile 'Steve Irwin umro je prije 13 godina tijekom snimanja dokumentarca zbog uboda velike raže.

Više od 13 godina nakon što je umro, obitelj Stevea Irwina ispunila je jednu od najvećih želja pokojnog stručnjaka za životinja - otvaranje bolnice za slonove. 

Otkako je umro, obitelj Irwin nastavila je njegovo nasljeđe radeći u Zoološkom vrtu Australije brinući za sve vrste divljih životinja i šireći poruku Stevea Irwinga o zaštiti okoliša. 

Terri Irwin objavila je kako je obiteljski zoološki vrt konačno dovršio jednu of najvećih želja njezina pokojnog supruga.

Kako je izjavila za Buzzfeed: - Upravo smo završili jedan od njegovih najvećih ciljeva, a to je otvaranje bolnice za slonove u Indoneziji. U Sumatri, kad slonovi stanu na minu ili se ulove u zamku nije postojala bolnica u kojoj bi se mogli liječiti. Sada smo otvorili bolnicu za slonove i to je jako posebno. To su stvari o kojima smo pričati i zato je vrlo važno nastaviti njegovu misiju. 

 

- Steve je sanjao da otvori bolnicu za slonove nakon što je sam vidio probleme s kojima se suočavaju u divljini. A sada kad se čini da će se njegov san konačno ostvariti, zajedno s drugim organizacijama koje su pomogle, veterinari na terenu su spremni pružiti trening timu u Sumatri prije otvorenja bolnice. Osim što će se brinuti za bolesne slonove, tim je poslao zaposlenike koji će čipirati slonove zbog boljeg nadzora njihove populacije, izjavio je Luke Reavley, zaposlenik Zoološkog vrta Australija. 

Komentara 2

DU
Deleted user
14:13 05.10.2019.

Steve Irwin cijeli je život iritantno i naporno uznemiravao divlje životinje, potezao zmije za rep, izvlačio guštere iz grmlja, skakao na insekte, kornjače i ptice, do krajnosti komercijalizirao i radio cirkus od životinjskog svijeta, uz poznato "it's extremly dajndžres (australski akcent). Kako bi se reklo, tražio je vraga.Na koncu se vrag i pojavio u vidu ražinog repa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije