Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sin ubio oca

Obitelj je bila vrijedna i radišna: 'Čuli smo vrisak ženske osobe, hitna i policija ubrzo su došli'

Duga Resa: U naselju Varoš hladnim oružjem ubijen muškarac
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/11
13.05.2020.
u 18:38

Županijsko državno odvjetništvo i policija, koja je odmah počela provoditi istragu, ispitat će obitelj, poznanike, kako bi uspjeli rekonstruirati događaje u obiteljskoj kući

Ne znam što se dogodilo, zašto su se i jesu li se svadili, a kamoli zašto bi ubio oca. Išli smo zajedno u osnovnu školu, družili se, pa i prije nekoliko dana nas nekoliko našlo se i družili smo se kod mene. Strašno, žao mi je svih, svi su dobri ljudi i susjedi – kazao nam je prolaznik koji je poznavao M. P. (40) iz naselja Varoš u Dugoj Resi, kojeg je policija uhitila pod sumnjom da je danas poslije 10 sati nožem napao i ubio vlastita oca Antona P. (61) u obiteljskoj kući.

Ispitat će obitelj i poznanike

Za svoga školskog prijatelja kazao je da nije bio osoba koja bi se žalila na bilo što, bio je malo povučen, ako ga je nešto i mučilo, držao je to u sebi, nikada nije govorio o sukobima s bilo kim, kamoli s ocem. Navodno je tragediji prethodila svađa oca i sina, a što je bio motiv ili razlog za svađu, nitko od susjeda ne može ni naslutiti.

Obitelj je, kažu, vrijedna, radišna, ima apartmane, sa susjedima je u dobrim odnosima, a u ono što se možda događalo iza zatvorenih vrata obiteljske kuće, nitko nije htio ulaziti. Navodno su se otac Anton i njegov stariji sin M. i prije znali posvaditi, imali su različite poglede na neka životna pitanja, za što je, kažu neki, znala i policija, ali nije to bilo ništa što bi dalo naslutiti da bi moglo kulminirati takvim nasiljem. Sve do danas.

– Čuli smo vrisak ženske osobe, plač i zapomaganje. Žena je zvala u pomoć, molila je susjede da zovu hitnu pomoć. I hitna pomoć i policija ubrzo su došli. Koliko smo shvatili, ocu nije bilo pomoći. Tad još nismo znali što se dogodilo, nismo čuli nikakvu svađu, ali kada smo vidjeli da policija posebnom trakom ograđuje kuću, bilo je jasno da se dogodila tragedija – kažu nam susjedi u nevjerici.

VIDEO Duga Resa: U naselju Varoš hladnim oružjem ubijen muškarac

Nitko ne može ni naslutiti što je bilo razlog da svađa završi tako tragično.

Županijsko državno odvjetništvo i policija, koja je odmah počela provoditi istragu, ispitat će obitelj, poznanike, kako bi uspjeli rekonstruirati događaje u obiteljskoj kući toga jutra i koji su motivi i višegodišnji sukobi doveli do tragedije.

– U dvorištu obiteljske kuće u dugoreškom naselju provodimo očevid u suradnji s policijom PU karlovačke. Po do sada dostupnim saznanjima, usmrćen je 61-godišnji muškarac, hladnim oružjem, najvjerojatnije nožem, a učinila je to njemu bliska osoba u dobi od 40 godina. Motive tog događaja utvrđivat ćemo tijekom istrage, a bit će potrebno provesti i dokazne radnje obdukcije te fiziološko-kemijsko vještačenje s ciljem utvrđivanja djela i počinitelja. Zasad nema očevidaca događaja.

VIDEO Županijski državni odvjetnik Dubravko Skolan o ubojstvu u Dugoj Resi

Nije pružao otpor

Počinitelj je uhićen odmah nakon što je zatečen na mjestu događaja. Koliko znam, nije pružao otpor pri uhićenju. Naloženo je vađenje krvi počinitelja koja će ići na vještačenje kako bi se utvrdili detalji, od toga je li osoba bila pod utjecajem kakvih supstanci do toga da se vidi i stanje ubrojivosti osumnjičenog u trenutku događaja. Prema informacijama koje sada imam, nitko iz obitelji, ni žrtva ni počinitelj, nisu nikada kazneno prijavljeni zbog kaznenih djela nasilja u obitelji ili nekih drugih oblika nasilja. Za sada mi nije poznato je li bilo prekršajnih prijava – kazao nam je Dubravko Skolan, zamjenik županijske državne odvjetnice, koji vodi istragu.

Na mjestu tragedije pronađeno je hladno oružje, koje će također biti vještačeno radi utvrđivanja materijalnih, ali i DNK tragova kojima bi se moglo povezati predmet s počiniteljem, te tragove sa žrtvom.

Ključne riječi

Komentara 12

MI
mica1111
19:51 13.05.2020.

E,što se sve dešava iza zatvorenih vrata u četiri zida! Jadan samo otac,ode na pravdi Boga! A i sinu je sada možda žao,al sad je kasno! Jadna i mater! Osta odjednom sama. I bez muža i bez djeteta.A stvar se tako jednostavno mogla riješit.Trebalo je sin samo otić živjet sam!

CR
Crafter
06:17 14.05.2020.

Kakve veze ima što je neko bio vrijedan, radišan, što je uvijek lijepo pozdravio (to se uvijek spominje u ovakvim člancima), znači samo ljenčine neradničke koje nikad ne pozdrave lijepo mogu ubiti?

HA
Hanok
19:12 13.05.2020.

Nije rečeno ali dosta toga se dogada kada netko ima problema s alkoholom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije