Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povodom dana državnosti

Obilježen završetak sudjelovanja hrvatske vojske u NATO aktivnostima

Hrvatska vojska
Foto: MORH
1/6
26.06.2018.
u 22:06

Svim pripadnicima 1. HRVCON-a, medalje za doprinos uzajamnoj potpori dodijelilo je litavsko Ministarstvo obrane, dok su najzaslužniji dobili i prigodne kovanice od zapovjednika Kopnene vojske.

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske u ponedjeljak u vojarni Rukla u Republici Litvi prigodno je obilježen završetak sudjelovanja pripadnika Hrvatske vojske u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Litvi otkrivanjem spomenika preminulom pripadniku 1. HRVCON-a, razvodniku Mariju Pavišiću.

Svečanost je započela intoniranjem litavske himne, a nastavljena je dodjelom medalja pripadnicima hrvatskog kontingenta koji uskoro završavaju svoje sudjelovanje u ovoj aktivnosti. Zapovjedniku 1. HRVCON-a bojniku Marku Krpanu i pripadniku 1. HRVCON-a satniku Ivanu Debaku francusku medalju za obranu uručio je zapovjednik francuskog kontingenta.

Svim pripadnicima 1. HRVCON-a, medalje za doprinos uzajamnoj potpori dodijelilo je litavsko Ministarstvo obrane, dok su najzaslužniji dobili i prigodne kovanice od zapovjednika Kopnene vojske, odnosno, zapovjednika „Iron Wolf“ brigade. Medalje i kovanice uručili su predstavnici litavske „Iron Wolf“ brigade u čijem sastavu se nalaze sve NATO snage ojačane prednje prisutnosti u Republici Litvi, pa tako i hrvatske.

Zamjenik zapovjednika „Iron Wolf“ brigade i zapovjednik Borbene grupe prigodno su se obratili pripadnicima 1. HRVCON-a eFP BG LTU-DEU izrazivši zahvalnost za sudjelovanje u aktivnosti u Republici Litvi.

Također, zahvalu pripadnicima litavskih Oružanih snaga i ostalim nacijama za iskazanu pomoć uputio je i hrvatski vojni predstavnik u Republici Litvi, brigadir Jugoslav Jozić koji je naglasio kako je sudjelovanje Oružanih snaga RH pokazatelj istinske solidarnosti s ostalim članicama NATO saveza.

Hrvatska vojska
1/8

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije